Σάββατο, 24 Αυγ.
33oC Αθήνα

Γερμανία: «Τρομοκρατική ενέργεια» η επίθεση με μαχαίρι στο φεστιβάλ της Σόλινγκεν – Ο δράστης στόχευε στο λαιμό τα θύματα

Γερμανία: «Τρομοκρατική ενέργεια» η επίθεση με μαχαίρι στο φεστιβάλ της Σόλινγκεν – Ο δράστης στόχευε στο λαιμό τα θύματα
Φωτογραφία: REUTERS/Wolfgang Rattay

«Τρομοκρατική ενέργεια» χαρακτηρίζουν οι γερμανικές αρχές την επίθεση άνδρα με μαχαίρι εναντίον διερχόμενων στο Φεστιβάλ της Ζόλινγκεν στη Γερμανία, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους γυναίκα και δύο άνδρες και να τραυματιστούν σοβαρά ακόμη πέντε άνθρωποι.

Ο δράστης μετά την τρομοκρατική ενέργεια εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης με τις αρχές της Γερμανίας να έχουν εξαπολύσει  ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Η αστυνομία αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίς σήμερα (24.08.2024) το πρωί ότι 8 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση, οι πέντε από αυτούς σοβαρά.

«Λαμβάνονται καταθέσεις από θύματα και αυτόπτες μάρτυρες. Πολυπληθής ομάδα της αστυνομίας αναζητά αυτήν την ώρα τον δράστη», σημείωσε η αστυνομία.

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 21:40 τοπική ώρα (22:40 ώρα Ελλάδος) χθες Παρασκευή, όταν άγνωστος άνδρας επιτέθηκε σε πολλούς ανθρώπους με μαχαίρι.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής επιθεωρητή της αστυνομίας Σάσα Κρέστα, ο δράστης δεν επέλεξε τα θύματα, στόχευε ωστόσο με το μαχαίρι του στον λαιμό τους.

«Τον δράστη αναζητούν ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις. Θέλουμε πραγματικά να τον συλλάβουμε. Ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες του εγκληματολογικού και καταθέσεις μαρτύρων», δήλωσε ο κ. Κρέστα και πρόσθεσε ότι τρεις από τους ανθρώπους που δέχθηκαν επίθεση δεν τραυματίστηκαν, αλλά βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

«Δεν θέλουμε να πιστέψουμε αυτό που βλέπουμε εδώ στον τόπο του εγκλήματος. Είναι θλιβερό. Η σκέψη μου βρίσκεται στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να προσευχηθούμε να τα καταφέρουν οι σοβαρά τραυματίες», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο Χέρμπερτ Ρόιλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον επιθεωρητή Κρέστα στο Ντίσελντορφ.

 

 

«Απόψε στη Σόλινγκεν βρισκόμαστε όλοι σε σοκ, αισθανόμαστε φρίκη και μεγάλη θλίψη. Θέλαμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί την επέτειο της πόλης μας και τώρα αναγκαζόμαστε να θρηνήσουμε θανάτους και τραυματισμούς. Μου ραγίζει η καρδιά η επίθεση στην πόλη μας. Με δάκρυα στα μάτια σκέφτομαι αυτούς που χάσαμε. Προσεύχομαι για όσους παλεύουν ακόμη για τη ζωή τους», δήλωσε ο δήμαρχος της Ζόλινγκεν Τιμ Κούρτσμπαχ.

REUTERS/Thilo Schmuelgen

Μετά την επίθεση, οι αρχές αποφάσισαν να διακοπεί το «Φεστιβάλ για την Πολυμορφία» που βρισκόταν σε εξέλιξη, με την ευκαιρία της 650ής επετείου από την ίδρυση της πόλης, κι επρόκειτο να διαρκέσει ως και αύριο Κυριακή (25.08.2024).

Τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ υπολογιζόταν ότι θα παρακολουθούσαν τουλάχιστον 80.000 άνθρωποι κατά την διάρκεια του τριημέρου.

REUTERS/Thilo Schmuelgen

Την ώρα της επίθεσης, στην πλατεία Φρόνχοφ, στο κέντρο της Ζόλινγκεν, βρίσκονταν χιλιάδες άνθρωποι που παρακολουθούσαν συναυλία.

REUTERS/Thilo Schmuelgen

Οι θεατές απομακρύνθηκαν με οδηγίες των αρχών ασφαλείας, οι οποίες έχουν ζητήσει επίσης από τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο ο δράστης διαφεύγει την σύλληψη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις