Κόσμος

Γερμανία: Χειροπέδες σε έφηβο που φέρεται να ετοίμαζε επιθέσεις με βόμβες

Οι αρχές της Γερμανίας, πέρασαν σήμερα (28.11.2024) χειροπέδες σε έναν έφηβο στην Ρηνανία-Παλατινάτο ως ύποπτο για τον σχεδιασμό επιθέσεων με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς με ισλαμιστικό κίνητρο.

Σύμφωνα με την BILD, ο έφηβος συνελήφθη στην περιοχή Μάιντς-Μπίνγκεν στη Γερμανία και θεωρείται ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί μέσω Διαδικτύου.

Ο νεαρός διέδιδε προπαγάνδα του «Ισλαμικού Κράτους» και σχεδίαζε επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς που κατασκεύαζε ο ίδιος, με πληροφορίες από το Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία, το διαμέρισμα στο οποίο ζούσε ερευνήθηκε από την αστυνομία τον Οκτώβριο και εντοπίστηκαν δύο ξιφολόγχες και κομμάτια σωλήνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
O Έλον Μασκ «οχυρώνει» τον Ντόναλντ Τραμπ: Η SpaceX φαβορί για την κατασκευή της αντιπυραυλικής ασπίδας «Χρυσός Θόλος»
Η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου σε κοινοπραξία με τις Palantir και Anduril προτείνουν δορυφορικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας με συνδρομητικό μοντέλο, αναφέρει το Reuters
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Έλον Μασκ