Παρασκευή, 19 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Γερμανικές εκλογές: Οι δηλώσεις νικητών και χαμένων

Γερμανικές εκλογές: Οι δηλώσεις νικητών και χαμένων

Την ώρα που στα κεντρικά γραφεία του EPD κάνουν πάρτι για να γιορτάσουν την επιστροφή του κόμματος στην καγκελαρία μετά από 16 χρόνια, στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα επικρατεί… θρήνος.

Μετά από πρώτα αποτελέσματα που άρχισαν να δείχνουν ότι μάλλον θα είναι ο νικητής αυτής της αναμέτρησης, ο Όλαφ Σολτς δήλωσε:

«Με την ψήφο τους οι πολίτες αποφάσισαν ότι οι Σοσιαλδημοκράτες ανεβαίνουν και αυτό είναι μία τεράστια επιτυχία. Είναι επίσης σίγουρο ότι οι πολίτες εμπιστεύτηκαν το SPD επειδή θέλουν να υπάρξει αλλαγή στην κυβέρνηση. Και επίσης, επειδή θέλουν ο επόμενος καγκελάριος αυτής της χώρας να λέγεται Όλαφ Σολτς.

Από την άλλη πλευρά, ο Λάσετ, βλέποντας το κόμμα του να φεύγει από την εξουσία, μόνο ικανοποιημένος δε θα μπορούσε να είναι.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, μία δημοσκόπηση της γερμανικής τηλεόρασης έδειξε ότι πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους του κόμματος (56%) είπε ότι ο Λάσετ δεν έκανε καλό στο κόμμα.

Ο ίδιος δήλωσε: «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Κανένα κόμμα δε μπορεί από μόνο του να φτιάξει την κατάσταση. Και για αυτό πρέπει όλοι οι δημοκράτες να ξεπεράσουν τις αντιθέσεις και να διατηρήσουμε τη συνοχή της Γερμανίας».



 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις