Τετάρτη, 3 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Γερμανικές εκλογές: Προβάδισμα Μέρκελ 3 μέρες πριν την κάλπη

Γερμανικές εκλογές: Προβάδισμα Μέρκελ 3 μέρες πριν την κάλπη

Η Άνγκελα Μέρκελ να διατηρεί το προβάδισμα για εκλογή αλλά αυτό δεν είναι… το πιο ανησυχητικό. Το κόμμα των ευρωσκεπτικιστών συγκεντρώνει – σε νέα δημοσκόπηση – ποσοστό 4% και μπαίνει στη Βουλή. Όλα αυτά λίγο πριν τις εκλογές στη Γερμανία.

Μόλις τρία 24ωρα απομένουν για τις εκλογές στη Γερμανία και σύμφωνα με δημοσκόπηση που παρουσίασε το κρατικό κανάλι ZDF, αργά την Πέμπτη, το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ προηγείται με 40%, ενώ και το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP), του Φίλιπ Ρέσλερ, μπαίνει στη Βουλή αφού λαμβάνει το 5,5%.

Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλδημοκράτες, συγκεντρώνουν το 27% οι Πράσινοι το 9% ενώ η Αριστερά, λαμβάνει σύμφωνα με τη δημοσκόπηση για λογαριασμό του ZDF, το 8.5%.
Το κόμμα των ευρωσκεπτικιστών, (AFD) αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα θα αποτύγχανε να κερδίσει κοινοβουλευτικές έδρες, καθώς λαμβάνει μόνο το 4% των ψήφων.

Σε άλλη δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας Bild οι χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ (CDU / CSU) κερδίζουν το 38%, ενώ οι αντιπολιτευόμενοι σοσιαλδημοκράτες ( SDP) θα συγκεντρώσουν 27% με 28% με τους Πράσινους συμμάχους τους να κερδίζουν το 8% με 8.5%.

Στη δημοσκόπηση για την εφημερίδα Bild οι ευρωσκεπτικιστές που επιθυμούν μια μικρότερη ευρωζώνη, επίσης κερδίζουν έδρες στο κοινοβούλιο της Γερμανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκαναν τη Μέρκελ… ράπερ! Τους… μαύρισαν όλους προεκλογικά (ΦΩΤΟ)

Η Μέρκελ δεν θα πάρει πλειοψηφία, λέει νέα δημοσκόπηση

Πέερ Στάινμπρουκ: Ο γκαφατζής αντίπαλος της Μέρκελ

Άνγκελα Μέρκελ: το κορίτσι από το ανατολικό Βερολίνο που κυβερνάει την Ευρώπη

Αντιευρωπαϊκό κόμμα χαλάει τα σχέδια της Μέρκελ, λίγο πριν τις εκλογές

Αυτήν την αντίπαλο τρέμει η Μέρκελ

Πύρρειος νίκη για τη Μέρκελ στη Βαυαρία

Συναγερμός σε ομιλία της Μέρκελ από ένα …αεροπλανάκι – ΒΙΝΤΕΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε