Κόσμος

Γερμανικό… κράξιμο! “Αναρχικοί ρημάζουν και καίνε”!

Δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου αναφέρονται στους βανδαλισμούς και τις εμπρηστικές επιθέσεις στην Αθήνα που κάνουν αναρχικοί ως ένδειξη συμπαράστασης στον κατηγορούμενο για τρομοκρατία Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

Υπό τον τίτλο «Αναρχικοί τα βάζουν με την ελληνική πολιτεία» η εφημερίδα Lübecker Nachrichten δημοσιεύει άρθρο που αναφέρεται στα επεισόδια στην ελληνική πρωτεύουσα.

[read4more]

«Αναβρασμός στην Ελλάδα: Αναρχικοί ρημάζουν καταστήματα και καίνε αυτοκίνητα. Με τη βία θέλουν να πετύχουν τη μεταγωγή ενός φερόμενου τρομοκράτη από τη Λάρισα στην Αθήνα. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για επιείκεια απέναντι στους ταραξίες.

Τα ίχνη της καταστροφής είναι οφθαλμοφανή: Κατεστραμμένες βιτρίνες στην οδό Ερμού, τον πιο γνωστό εμπορικό δρόμο της Αθήνας. Καμένα αυτοκίνητα σε τέσσερις γειτονιές, ρημαγμένες καφετέριες, κατεστραμμένα ΑΤΜ. Εδώ και τρεις μέρες αναρχικοί συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο στην Αθήνα. Αλλά και σε άλλες ελληνικές πόλεις, όπως στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, το Βόλο και τη Λάρισα, όπου καταγράφονται επεισόδια.

Με βαριοπούλες και μολότοφ οι κουκουλοφόροι δείχνουν την “αλληλεγγύη” τους με τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου».

Οι αναρχικοί βάζουν την Ελλάδα στο “στόχαστρο” της Γερμανίας

Για το ίδιο θέμα η εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten επισημαίνει: «Σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων, καμένα αυτοκίνητα, ρημαγμένες καφετέριες. Εδώ και τρεις μέρες στην Αθήνα αλλά και σε άλλες ελληνικές πόλεις σημειώνονται επεισόδια από αναρχικούς.

Στην Αθήνα δεν περνά τους τελευταίους μήνες σαββατοκύριακο χωρίς επεισόδια αναρχικών. Καταστρέφουν καταστήματα, επιτίθενται στην αστυνομία με πέτρες και μολότοφ, καίνε αυτοκίνητα και κάδους σκουπιδιών. Η συντηρητική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι δείχνει επιείκεια απέναντι στους δράστες. Επικριτές της κυβέρνησης λένε πως ο αριστερός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχωρίζει με σαφήνεια τη θέση του από την πολιτικά υποκινούμενη βία και τρομοκρατία».

Πηγή: dw.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η συγκινητική στιγμή που καλόγρια «σπάει» το πρωτόκολλο και στέκεται δίπλα στο φέρετρο του πάπα Φραγκίσκου
Ο χώρος αυτός παραδοσιακά προορίζεται για καρδιναλίους, επισκόπους και ιερείς, αλλά η 81χρονη είχε τη δυνατότητα να θρηνήσει εκεί λόγω της στενής φιλίας με τον εκλιπόντα ποντίφικα
Πάπας Φραγκίσκος: Η στιγμή που καλόγρια και στενή του φίλη «σπάει» το πρωτόκολλο και στέκεται δίπλα στο φέρετρο
Ο Τραμπ επιτίθεται ξανά στο Χάρβαρντ: «Αντισημιτικό ίδρυμα» και «απειλή για τη δημοκρατία»
«Αυτό το μέρος είναι ένα προοδευτικό χάλι» και «δέχεται φοιτητές από ολόκληρο τον κόσμο που θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα μας», έγραψε για το Χάρβαρντ ο Τραμπ στην πλατφόρμα Truth Social
Ο Ντόναλντ Τραμπ