Κόσμος

Γερουσιαστής του Τραμπ: “Καταστροφή” για τις σχέσεις ΗΠΑ – Σαουδικής Αραβίας αν δολοφονήθηκε ο Κασόγκι!

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ, σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποίησε απόψε το Ριάντ σχετικά με τη φημολογούμενη δολοφονία του αντικαθεστωτικού Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο Γκρέιαμ διαμήνυσε στο Βασίλειο ότι, εάν οι πληροφορίες βάσει των οποίων ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε, επιβεβαιωθούν, οι συνέπειες θα είναι “καταστροφικές” για τις σχέσεις Ριαντ  – Ουάσιγκτον.

Η Σαουδική Αραβία πρέπει να δώσει “έντιμες απαντήσεις” εκτίμησε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, έπειτα από τις πληροφορίες που προήλθαν από Τούρκους αξιωματούχους, σύμφωνα με τις οποίες ο Κασόγκι, δολοφονήθηκε στο προξενείο του Ριάντ στην Κωνσταντινούπολη όπου μετέβη την περασμένη Τρίτη (02.10.2018) για διοικητικές δουλειές.

Jamal Khashoggi
ΦΩΤΟ Reuters: Jamal Khashoggi

Θρίλερ με τον Κασόγκι

Σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία, που επικαλέστηκε μια πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση, ο δημοσιογράφος δεν βγήκε ποτέ ζωντανός.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι, ένας επικριτικός προς την κυβέρνηση του Ριάντ δημοσιογράφος, έγραφε κυρίως για τη Washington Post.

“Συμφωνούμε ότι εάν οι κατηγορίες σε βάρος της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαιωθούν, θα είναι καταστροφικό για τις σχέσεις μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΠΑ και θα υπάρξει ένα βαρύ τίμημα για να καταβληθεί, σε οικονομικό επίπεδο ή άλλο” σημείωσε ο γερουσιαστής, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Μπομπ Κόρκερ, συμμερίζεται την άποψή του.

Η κυβέρνηση Τραμπ, η οποία προωθεί την ενίσχυση της συμμαχίας ΗΠΑ – Σαουδικής Αραβίας, δεν έχει κάνει δηλώσεις για την εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι. Το Ριάντ διαβεβαιώνει ότι ο δημοσιογράφος έφυγε από το προξενείο λίγο μετά την είσοδό του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτός είναι ο λιτός τάφος του Πάπα Φραγκίσκου στη Σάντα Μαρία Ματζόρε - Χιλιάδες πιστοί συρρέουν από το πρωί
Ο τάφος του γράφει μόνο μία λέξη, το όνομά του: «Φραγκίσκος» - Εκατοντάδες νέοι, οικογένειες, Ιταλοί και ξένοι προσκυνητές περιμένουν, με ένα λουλούδι στο χέρι, να μπορέσουν να εισέλθουν στην εκκλησία
Ο τάφος του Πάπα Φραγκίσκου 8
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο Βανκούβερ: «Νεκροί και δεκάδες τραυματίες» - Άνθρωποι εκσφενδονίζονταν στον αέρα
Σε βίντεο που ανέβηκε στο Χ φαίνεται ένας άνδρας, που εικάζεται ότι είναι οδηγός, να βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση και να ζητά συγγνώμη
Ένα μαύρο SUV έπεσε πάνω σε πεζούς στο Βανκούβερ 7
Ανανεώθηκε πριν 36 λεπτά