Site icon NewsIT

Για πρώτη φορά η τιάρα της πριγκίπισσας Νταϊάνα εκτίθεται σε έκθεση κοσμημάτων

01.06.2022 | 19:00
Για πρώτη φορά η τιάρα της πριγκίπισσας Νταϊάνα εκτίθεται σε έκθεση κοσμημάτων

Μιας ανεκτίμητης αξίας έκθεση κοσμημάτων και διαμαντιών παρουσιάζει ο διάσημος οίκος δημοπρασιών του Λονδίνου Sotheby’s, με αφορμή τους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ με πάνω από 40 βασιλικές και αριστοκρατικές τιάρες.

Μία από αυτές είναι η τιάρα που φόρεσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα στο γάμο της με τον Κάρολο, το 1981. Ένα ιστορικό κειμήλιο της οικογένειά της, το οποίο εκτίθεται για πρώτη φορά.

Δημιουργήθηκε αρχικά το 1767, στολίστηκε με την πάροδο των ετών ενώ αναδιαμορφώθηκε στο σημερινό της σχέδιο από τον πολυτελή οίκο Garrard τη δεκαετία του 1930. Σήμερα βρίσκεται στην κατοχή του αδελφού της Τσαρλς Σπένσερ.

Σχεδιασμένη ως μια καρδιά που πλαισιώνεται από συνεχόμενους κυλίνδρους με διαμαντένια λουλούδια σε σχήμα αστεριού, το οικογενειακό αυτό κειμήλιο είναι ανυπολόγιστης αξίας. Το κεντρικό μοτίβο σε σχήμα καρδιάς έχει μία ιδιαίτερα συναισθηματική λεπτομέρεια, καθώς ήταν δώρο για τη γιαγιά της Diana, Cynthia Spencer, την ημέρα του γάμου της το 1919.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα την πρωτοφόρεσε στο γάμο της που τελέστηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου φορώντας ένα περίτεχνο νυφικό της Elizabeth Emanuel, με ουρά 25 μέτρων.

Κατά τη διάρκεια της ζωής της τη φόρεσε άλλες επτά φορές (μεταξύ 1983 και 1992). «Οι εορτασμοί του Ιωβηλαίου της Βασίλισσας μας έδωσαν την τέλεια ευκαιρία να εκθέσουμε δημόσια μια εξαιρετική επιλογή από ξεχωριστές τιάρες βασιλικής προέλευσης, πολλές από τις οποίες δεν έχουν εκτεθεί εδώ και δεκαετίες», τόνισε ο Kristian Spofforth, επικεφαλής κοσμημάτων στο Sotheby’s London.

ΦΩΤΟ REUTERS

Η έκθεση, με τίτλο «Power & Image: Royal & Aristocratic Tiaras», θα είναι ανοικτή για το κοινό έως τις 15 Ιουνίου. Ανάμεσα στα κοσμήματα ξεχωρίζει η διαμαντένια τιάρα που σχεδιάστηκε από τον πρίγκιπα Αλβέρτο για τη βασίλισσα Βικτώρια το 1845 αλλά και άλλα κοσμήματα που φορούσαν οι επισκέπτες στην τελετή στέψης της Βασίλισσας το 1953.

Στην έκθεση περιλαμβάνεται και μια συλλογή βασιλικών πορτραίτων, μεταξύ των οποίων ένα πορτρέτο της Ελισάβετ δια χειρός Άντι Γουόρχολ καθώς και το περίφημο πορτρέτο της Αρμάδας της Ελισάβετ Α’ της Αγγλίας, που μνημονεύει την αποτυχημένη εισβολή της Ισπανίας στην Αγγλία το 1588.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version