Κόσμος

Για ρατσιστική επίθεση μιλά ο μπασκετμπολίστας που μαχαιρώθηκε στην Ρουμανία

Δύο μπασκετμπολίστες δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι τα ξημερώματα της Κυριακής στην Ρουμανία κι ένας εξ αυτών σπάει την σιωπή του.

Ένας από τους δύο Αμερικανούς καλαθοσφαιριστές που μαχαιρώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου προς Κυριακή σε μια παμπ στην πόλη Βραΐλα στην νοτιοανατολική Ρουμανία, έκανε λόγο σήμερα για μια ρατσιστική επίθεση.

«Γίναμε στόχος επειδή είμαστε μαύροι», είπε από το κρεβάτι του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται, ο Τζόζεφ Μακέιν στο ρουμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Antena 3, αναφερόμενος στον δράστη της επίθεσης, μιλώντας για επίθεση «μισαλλοδοξίας».

Ο 24χρονος Μακέιν και ο 25χρονος Ντάρελ Μπόουι δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι το Σάββατο το βράδυ καθώς κάθονταν με αρκετούς συμπαίκτες τους σε μια αυλή μιας παμπ στο κέντρο της πόλης Βραΐλα. Τον περασμένο μήνα υπέγραψαν συμβόλαιο με την ομάδα ACS Cuza Sport, που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος μπάσκετ της χώρας.

Η σοκαριστική επίθεση στην Ρουμανία

Ο ενημερωτικός ιστότοπος Romania journal τόνισε ότι η επίθεση έγινε στις 2 περίπου τα ξημερώματα του Σαββάτου προς Κυριακή όταν οι δύο Αμερικανοί είχαν μια διένεξη με άλλα άτομα που οδήγησε σε με χειροδικία.

Μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο και υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση για τραύματα που έφεραν στην κοιλιακή χώρα και στο θώρακα, καθώς και για διάτρηση πνεύμονα στην περίπτωση του Μπόουι.

Σύμφωνα με τον Romania journal, η κατάσταση της υγείας του Μπόουι κρίνεται σοβαρή.

romania

Καταζητούμενος για «απόπειρα δολοφονίας» μετά την επίθεση, ένας ύποπτος στα 40 του χρόνια προφυλακίστηκε σήμερα, ανέφερε ο εισαγγελέας.

Ο άνδρας αυτός, που υποστηρίζει ότι είναι αθώος, είναι, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης γνωστός για πράξεις βίας. Εξέτισε επτά χρόνια φυλάκισης για βιασμό και εκπόρνευσης γυναικών στην Ισπανία.

Το 2011, ο 23χρονος Αμερικανός μπασκετμπολίστας Σάνσι Χάρντι, που έπαιζε για την ρουμανική ομάδα CSS Giurgiu, πέθανε έπειτα από επίθεση σε έναν καβγά σε ένα νυχτερινό κέντρο. Ο δράστης της δολοφονίας του καταδικάστηκε το 2013 σε επτά χρόνια κάθειρξη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από την AI Barbie μέχρι το Ghiblification: Πώς το εργαλείο εικόνων του ChatGPT σαρώνει και «λυγίζει» την OpenAI
Από φιγούρες δράσης σε κουτιά μέχρι σκηνές του Λευκού Οίκου σε στυλ anime, το ChatGPT-4o τρελαίνει το διαδίκτυο και προκαλεί αντιδράσεις για πνευματικά δικαιώματα και υπερθέρμανση server
Barbie