Δευτέρα, 21 Οκτ.
17oC Αθήνα

Για τα μάτια του κόσμου… Η Λε Πεν “κατέβασε” μόνο το tweet με τον αποκεφαλισμένο Φόλεϊ

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Για άλλη μια φορά, η Μαρίν Λε Πεν κατάφερε να γίνει talk of the town. Κατάφερε να εξοργίσει. Αναγκάστηκε σε αναδίπλωση. Αλλά ακόμα κι αυτή, ήταν για τα μάτια του κόσμου…

Η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, που κόμματος που μπορεί στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές της Γαλλίας να μην πήρε καμία έδρα αλλά ήταν ο πραγματικός νικητής αφού τα ποσοστά του έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ, προκάλεσε όταν ανέβασε στο twitter της φωτογραφία του αποκεφαλισμένου πτώματος του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ, τον οποίο εκτέλεσαν οι τζιχαντιστές.

Ήταν ο τρόπος της (που μάλλον δείχνει πολλά) να “απαντήσει” στον δημοσιογράφο Ζαν-Ζακ Μπουρντάν, ο οποίος μίλησε για κοινά σημεία του Ισλαμικού Κράτους και του Εθνικού Μετώπου. Τότε, η Λε Πεν, χωρίς να νοιαστεί για τίποτα, ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter την αποκεφαλισμένη σορό του άτυχου Αμερικανού δημοσιογράφου. Μαζί ανέβασε άλλες δυο φωτογραφίες, μια του Ιορδανού πιλότου τον οποίο οι τζιχαντιστές είχαν κλείσει σε κλουβί και τον έκαψαν ζωντανό και η δεύτερη ενός άνδρα τον οποίο πάτησαν με τανκ!

Φωτό twitter / @MLP_officiel

Φυσικά προκλήθηκε σάλος. Κυρίως από την οικογένεια του Τζέιμς Φόλεϊ. Και η… κακομοίρα η Λε Πεν που δεν ήξερε ότι ποιος ήταν ο άνθρωπος στη φωτογραφία με το αποκεφαλισμένο πτώμα, που δεν ήθελε να… προκαλέσει, έμαθε το πρωί της Πέμπτης ότι υπήρξαν αντιδράσεις. Και έπεσε από τα σύννεφα. Όταν… προσγειώθηκε, κατέβασε τη φωτογραφία του Φόλεϊ. Όχι τις άλλες δυο όμως. Οι άλλοι δυο δεν είχαν οικογένειες να αντιδράσουν μάλλον, οπότε, σκασίλα της. Τις κράτησε!

Η δικαιολογία της; Χειρότερο κι από εκείνης παιδιού στο δημοτικό: δεν ήξερε… “Δεν ήξερα ότι ήταν η φωτογραφία του Τζέιμς Φόλεϊ. Είναι προσβάσιμη για όλους στο Google. Μαθαίνω σήμερα το πρωί ότι η οικογένειά του μου ζητεί να την αποσύρω. Ασφαλώς και την απέσυρα αμέσως”, είπε. Μόνο που ο Τζον και η Νταϊάν Φόλεϊ είχαν ζητήσει να αποσυρθούν και οι τρεις φωτογραφίες.

“Έχουμε συγκλονιστεί από το γεγονός ότι χρησιμοποιείται ο Τζιμ για το πολιτικό όφελος της Λεπέν και ελπίζουμε ότι η φωτογραφία του παιδιού μας όπως και δύο ακόμη φωτογραφίες θα αποσυρθούν αμέσως”, έγραψαν στην ανακοίνωσή τους. Αλλά η Λε Πεν έκανε πως δεν άκουσε, δεν είδε, δεν κατάλαβε….

Η γαλλική δικαιοσύνη άρχισε έρευνα για “μετάδοση βίαιων εικόνων”, μετά την ειδοποίηση για τις φωτογραφίες της Λε Πεν από τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ στη διεύθυνση της δικαστικής αστυνομίας.

Η Λε Πεν βέβαια, δεν… καταλαβαίνει. Μπορεί να κατέβασε τη φωτογραφία αλλά επέμεινε: “Όλη αυτή η επιχείρηση έχει στόχο να ξεχαστεί η αρχή της υπόθεσης αυτής, δηλαδή ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορούν να κάνουν σκανδαλώδεις και πρόστυχες συγκρίσεις μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και του Εθνικού Μετώπου. Δεν τίθεται θέμα για μένα να επιτρέψω ποτέ οι ψηφοφόροι του Εθνικού Μετώπου να συγκριθούν με μια οργάνωση βαρβάρων, δολοφόνων”, είπε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε