Site icon NewsIT

“Γιατί φλέγεται η Τουρκία” – Ο τηλεοπτικός Σουλεϊμάν γράφει κι εξηγεί γιατί βγήκε στους δρόμους να διαδηλώσει!

04.06.2013 | 16:52
“Γιατί φλέγεται η Τουρκία” – Ο τηλεοπτικός Σουλεϊμάν γράφει κι εξηγεί γιατί βγήκε στους δρόμους να διαδηλώσει!

- Ο τηλεοπτικός Σουλεϊμάν, περιγράφει το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών στους δρόμους της Τουρκίας - Γράφει στο facebook ο Χαλίτ Εργετς: - "Δεν στηρίζω και δεν θα στηρίξω κανέναν που ασκεί βία ας είναι το κράτος, η αστυνομία, ο λαός ακόμη και συγγενείς" - "Σας παρακαλώ σταματήστε αυτή τη βία και ξεκινήστε να ακούτε, να βλέπετε και να καταλαβαίνετε" ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Η παρουσία του Xαλιτ Εργεντς του γνωστού στο τηλεοπτικό κοινο Σουλεϊμάν, στις διαδηλώσεις της Κωνσταντινούπολης προκάλεσε εντύπωση.

Ο ίδιος εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στο δρόμο και εξηγεί γιατί η Τουρκία φλέγεται.

Ανέβασε ένα κείμενο στο facebook για τα γεγονότα

“Σε όλη μου τη ζωή δεν ήμουν υπέρ του καβγά και τις βρισιάς. Δεν σήκωσα χέρι ποτέ σε κανέναν. Είμαι αρκετά ήρεμος και ψύχραιμος άνθρωπος. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν το χαρακτήρα μου. Πιστεύω πως το πιο άλυτο πρόβλημα μπορεί να λυθεί με κουβέντα, με αλληλοκατανόηση.

Ο δικός μου τρόπος επίλυσης προβλημάτων θα είναι αυτός. Δεν στηρίζω και δεν θα στηρίξω κανέναν που ασκεί βία ας είναι το κράτος, η αστυνομία, ο λαός ακόμη και συγγενείς. ¨Οποιος ασκεί βία θα γίνει άδικος ακόμη και αν έχει δίκιο. Οποιος έχει άδικο όσο και να ασκεί βία δεν θα έχει δίκιο». Αυτό που εγώ από την αρχή είδα, απέναντι στην ασύμμετρη βία της αστυνομίας, υπήρχε ένα πλήθος, που απλά στέκονταν και αντιστέκονταν αργότερα αυτό το πλήθος στηρίχθηκε από ανθρώπους από κάθε πίστη από κάθε ιδεολογική σκέψη από κάθε ηλικία και από κάθε κοινωνική ομάδα. Και αυτό το πλήθος αυξήθηκε και γιγαντώθηκε και αντιστάθηκε σε αυτή τη δύναμη. Είναι δηλαδή ένα λαικό κίνημα.

Ποιος θα βοηθούσε τους ανθρώπους που εξαντλήθηκαν από τα δακρυγόνα και τα νερά. Πως θα άνοιγαν τα σπίτια τους, τα πολυτελή ξενοδοχεία τους, τα τζαμιά.

Οι μπακάληδες κράτησαν τα μαγαζιά τους ανοιχτά, οι καφετέριες έγιναν σημεία προστασίας τα μεσάνυχτα. Όπως στις εισόδους των πολυκατοικιών οι σκάλες έγιναν νοσοκομεία, κέντρα υγείας. Εθελοντές γιατροί μοιράστηκαν τα νούμερα των τηλεφώνων τους στο διαδίκτυο. Τα ταξί μετέφεραν ανθρώπους”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ www.onalert.gr

Tags:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version