Site icon NewsIT

Γιαχία Σινουάρ: Βίντεο τον δείχνει να καταφεύγει σε τούνελ πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

19.10.2024 | 21:43
Γιαχία Σινουάρ: Βίντεο τον δείχνει να καταφεύγει σε τούνελ πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

Βίντεο που δείχνουν τον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ να καταφεύγει σε τούνελ μαζί με την οικογένειά του, τη μοιραία νύχτα πριν από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου φέρνουν σήμερα, Σάββατο (19.10.2024) στο φως της δημοσιότητας οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF). 

«Ακόμη και την παραμονή πριν από τη βάναυση σφαγή, ο Σινουάρ (ηγέτης της Χαμάς) ήταν απασχολημένος με την επιβίωσή του και την επιβίωση της οικογένειάς του», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι σε συνέντευξη Τύπου.

«Λίγες ώρες πριν από τη σφαγή, ο Σινουάρ και η οικογένειά του δραπέτευσαν μόνοι τους στο τούνελ… εξοπλίστηκαν με φαγητό, νερό, μαξιλάρια, τηλεόραση και άλλες προμήθειες για μία μακρά διαμονή», συμπλήρωσε.

«Ώρες πριν από τη σφαγή, ο Σινουάρ νοιαζόταν μόνο για τον εαυτό του και την οικογένειά του, ενώ έστελνε τρομοκράτες για τη βάναυση επίθεση», πρόσθεσε ο Χαγκάρι.

Τι έδειξε η νεκροψία στη σορό του ηγέτη της Χαμάς

Ο αρχηγός της Χαμάς σκοτώθηκε από σφαίρα που τον τραυμάτισε στο κεφάλι, όπως μετέδωσαν οι New York Times, επικαλούμενοι τον ιατροδικαστή που ήταν επικεφαλής της νεκροψίας στο Ισραήλ.

Ο Σινουάρ εντοπίστηκε βαριά τραυματισμένος σε τυχαία επιχείρηση του Ισραήλ την Τετάρτη στην περιοχή Τελ αλ-Σουλτάν της Ράφα από drone μέσα σε κατεστραμμένο κτήριο. Στη συνέχεια, μετά τον θάνατό του, για να τον ταυτοποιήσουν, οι ισραηλινές αρχές προχώρησαν σε τεστ DNA αφού πρώτα έκοψαν το δάχτυλο από τη σορό.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version