Κόσμος

Γιλντιρίμ για Κούρδους: Δεν θα διστάσουμε να δώσουμε “σκληρή” απάντηση

Έτοιμη να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια είναι η Τουρκία σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, σχετικά με το δημοψήφισμα ανεξαρτητοποίησης του Ιρακινού Κουρδιστάν που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (25.09.2017)

Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θα διστάσει να δώσει” την πιο σκληρή απάντηση” αν υπάρξει απειλή για την εθνική ασφάλεια στα σύνορά της, αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη της επιλογή.

Μιλώντας στην επαρχία Τσορούμ της κεντρικής Τουρκίας, ο Γιλντιρίμ είπε πως η Τουρκία, το Ιράν και το Ιράκ κάνουν ό,τι μπορούν για να ξεπεράσουν την κρίση που προκλήθηκε εξαιτίας του δημοψηφίσματος με την ελάχιστη ζημία.

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ ανέφερε πως η χώρα είναι αποφασισμένη να πραγματοποιεί τις συναλλαγές της στο Ιράκ με την κεντρική κυβέρνηση, μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία των Κούρδων του Ιράκ, και πως οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών θα συναντηθούν σύντομα.

Ο Μποζντάγ, που είναι επίσης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπογράμμισε πως η εκπαίδευση των ιρακινών Κούρδων μαχητών “Πεζμεργκά” από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχει τερματιστεί και πως και άλλα βήματα θα ακολουθήσουν ως συνέπεια του δημοψηφίσματος.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αφροαμερικανός πατέρας στη Νέα Υόρκη κατέθεσε μήνυση για τη μασκότ «Σπαρτιάτη» σχολικής ομάδας
«Ένα από τα πρώτα πράγματα που διάβασα ήταν ότι οι αρχαίοι Σπαρτιάτες είχαν σκλάβους τους αυτόχθονες που κατέκτησαν -και όχι απλώς σκλάβωναν αλλά το έκαναν με βία», είπε ο πατέρας
Μασκότ Σπαρτιάτης στρατιώτης
Βίντεο με την στιγμή της σύλληψης 30χρονης καθηγήτριας για σεξουαλική επίθεση σε βάρος 15χρονου μαθητή στις ΗΠΑ
Η 30χρονη εκπαιδευτικός ήταν προπονήτρια ποδοσφαίρου του 15χρονου και μέντοράς του, προσθέτοντας ότι η σεξουαλική επίθεση σε βάρος του σημειώθηκε πριν να ξεκινήσουν τα μαθήματα.
Η 30χρονη καθηγήτρια που συνελήφθη
Υπάλληλος καθαριότητας στη Βραζιλία βρήκε νεογέννητο κοριτσάκι δίπλα σε κάδο σκουπιδιών - Βίντεο με τη συγκινητική στιγμή
«Θα κάνω αίτηση να την υιοθετήσω», τόνισε εμφανώς συγκινημένος ο άνδρας που βρήκε το νεογέννητο - «Χρειάζεται κάποιον να της δώσει αγάπη, λίγη στοργή»
Μωρό βρέθηκε δίπλα σε κάδο σκουπιδιών στην Βραζιλία
Η Άλις Γουόλτον, η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο στη λίστα του Forbes: Ξοδεύει την περιουσία της σε έργα τέχνης και άλογα
Ποια είναι μοναχοκόρη του ιδρυτή της Walmart με περιουσία 101 δισ. δολάρια - Αγόρασε το πρώτο της έργο τέχνης σε ηλικία 10 ετών για 2 δολάρια και ήταν Πικάσο
Άλις Γουόλτον