Κόσμος

Γιλντιρίμ: Θέλουμε να βελτιώσουμε την φιλία με την Ελλάδα

Ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε πως η χώρα του στοχεύει στη «βελτίωση της φιλίας» και τη «μείωση της εχθρότητας» ανάμεσα στην Άγκυρα και την Αθήνα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ότι οι δύο χώρες μοιράζονται μια κοινή ιστορία και πολιτισμό παρά τις διαμάχες στο Αιγαίο Πέλαγος.

Ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης έκανε τα παραπάνω σχόλια ενόψει τις διήμερης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις 5-6 Φεβρουαρίου.

Όπως ο ίδιος επισήμανε, ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει δεκτός με «τουρκική φιλοξενία».

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα επισκεφθεί τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης μετά τον Ελ .Βενιζέλο το 1933, γράφει η εφημερίδα Χουριέτ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από την AI Barbie μέχρι το Ghiblification: Πώς το εργαλείο εικόνων του ChatGPT σαρώνει και «λυγίζει» την OpenAI
Από φιγούρες δράσης σε κουτιά μέχρι σκηνές του Λευκού Οίκου σε στυλ anime, το ChatGPT-4o τρελαίνει το διαδίκτυο και προκαλεί αντιδράσεις για πνευματικά δικαιώματα και υπερθέρμανση server
Barbie