Site icon NewsIT

Γιούνκερ: Παράνομο το κλείσιμο των ελληνικών συνόρων

17.02.2016 | 11:21
Γιούνκερ: Παράνομο το κλείσιμο των ελληνικών συνόρων

Υπέρ της Άνγκελα Μέρκελ τάσσεται ο Ζαν Κλώντ Γιούνκερ όσον αφορά την στάση της στο προσφυγικό, ενώ θεωρεί παράνομο το κλείσιμο των ελληνικών συνόρων, μιλώντας στην εφημερίδα Bild.

Ο Γιούνκερ, λέει ότι η ιστορία θα την δικαιώσει για την πολιτική της στο προσφυγικό και ζητεί να μην ρισκάρει κανείς την Σένγκεν γιατί θα είναι σα να ρισκάρουμε την ελευθερία μας.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν μάλιστα αναφερόμενος σε όσους ζητούν να κλείσουν τα σύνορα της Ευρώπης στην ΠΓΔΜ λέει χαρακτηριστικά: «Δεν θα ήταν ούτε νόμιμο ούτε πολιτικά αποδεκτό να συνεργαστούμε με τρίτες χώρες προκειμένου να κλείσουμε τα σύνορα σε ένα από τα κράτη μέλη μας» και προσθέτει: «Στηρίζουμε την ασφάλεια των συνόρων και στις δυο πλευρές – στην Ελλάδα και στην ΠΓΔΜ. Θα πετύχουμε μόνο αν συνεργαστούμε πιο στενά και συνεργατικά και αν δεν καταστρέψουμε την εμπιστοσύνη. Δεν θα πρέπει να ρισκάρουμε τη Σένγκεν και ως εκ τούτου και την εγχώρια ελευθερία μας».

 O κ. Γιούνκερ αφιέρωσε μεγάλο μέρος των όσων είπε στην Μέρκελ αποθεώνοντάς την για το πόσο επιμένει σε “διορατικές” πολιτικές. Όπως είπε, η Ιστορία θα αποδείξει πως η Μέρκελ και η φιλελεύθερη πολιτική της για το προσφυγικό είναι σωστές. «Είναι μέρος της δουλειάς του επικεφαλής μιας κυβέρνησης να παίρνει θέση και να τη διατηρεί όταν βρίσκεται υπό πίεση. Οι καγκελάριοι πάντα γίνονταν σεβαστοί όταν διατηρούσαν την κατεύθυνσή τους υπό δύσκολες συνθήκες. Συγκεκριμένα, σκέφτομαι την διορατική πολιτική επανένωσης του Χέλμουτ Κολ. Η Ιστορία απέδειξε πως είχε δίκιο, και θα δείξει πως και η Μέρκελ έχει δίκιο», είπε χαρακτηριστικά.

Βάζοντας μάλιστα το “κερασάκι στην τούρτα” έγινε κι εκείνος διορατικός λέγοντας ότι η Μέρκελ θα διαρκέσει περισσότερο από τους επικριτές της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version