Τετάρτη, 31 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Γκόουβ κατά Τζόνσον για την διαδοχή της Μέι! Τον καλεί να μην αποχωρήσει

Γκόουβ κατά Τζόνσον για την διαδοχή της Μέι! Τον καλεί να μην αποχωρήσει
photo Reuters

Ο Μάικλ Γκόουβ, ένας εκ των υποψηφίων για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι, παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος όταν έκανε χρήση κοκαΐνης πριν από 20 χρόνια.

Ο κ. Γκόουβ τόνισε πως αυτό ήταν ένα σφάλμα και πως θα πρέπει να κριθεί, όχι για κάτι που έκανε πριν 20 χρόνια, αλλά από τη θητεία του ως υπουργός.

Παράλληλα φούντωσε και πάλι η κόντρα με τον Μπόρις Τζόνσον καθώς ο Γκόουβ έχει υπονομεύσει την προσπάθεια του Τζόνσον να εκλεγεί ηγέτης το 2016, αποσύροντας τη στήριξή του την τελευταία στιγμή και θέτοντας ο ίδιος υποψηφιότητα. Το γεγονός αυτό ανάγκασε τον Τζόνσον να αποχωρίσει από την πρώτη κούρσα για εκλογή ηγέτη.

Μιλώντας σήμερα για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, ο Γκόουβ σημείωσε ότι η Βρετανία χρειάζεται έναν σοβαρό ηγέτη και σαρκάζοντας είπε: «Αν φτάσω στον τελευταίο γύρο, που είμαι σίγουρος ότι θα φτάσω, με αντίπαλο τον κύριο Τζόνσον, αυτό είναι που θα του πω: ‘Κύριε Τζόνσον, ό,τι και αν κάνετε, μην αποχωρήσετε, το ξέρω ότι το κάνατε στο παρελθόν και ξέρω ότι ίσως δεν πιστεύετε μέσα στην καρδιά σας ότι μπορείτε να το κάνετε, αλλά τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος αξίζουν μια επιλογή».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις