Κόσμος

Οι γκριμάτσες Μέρκελ – Τσίπρα κι άλλες… ιστορίες από τη Σύνοδο Κορυφής

Όλοι περίμεναν το μεγάλο τετ α τετ της Άνγκελα Μέρκελ και του Αλέξη Τσίπρα. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήταν στιγμές, γέλια, συναντήσεις και... γκριμάτσες.

Μια ωραία ατμόσφαιρα σαν να λέμε. Όλα αυτά βέβαια, πριν κλείσουν οι πόρτες και ξεκινήσει η συζήτηση. Γιατί εκεί, κανείς δεν αποκλείει να βγουν… μαχαίρια.

Η Άνγκελα Μέρκελ ευχήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα να έχουν μια καλή συνεργασία. Κι εκείνος το ελπίζει. Έτσι της είπε άλλωστε.

Οι πιο εγκάρδιες «αγκαλιές» που περίμεναν τον Έλληνα πρωθυπουργού ήταν εκείνες του Ματτέο Ρέντσι και το Φρανσουά Ολάντ, με τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε για πολύ ώρα.

Φυσικά, ο φωτογραφικός φακός τον έπιασε να συνομιλεί με τις δυο ξανθές της Συνόδου Κορυφής, την πρωθυπουργό της Δανίας Χέλε Θόρνινγκ Σμιτ και την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Μια Σύνοδος Κορυφής έχει πάντα τις δικές της… ιστορίες. Ενίοτε αληθινές, ενίοτε φανταστικές…
























Φωτογραφίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από την AI Barbie μέχρι το Ghiblification: Πώς το εργαλείο εικόνων του ChatGPT σαρώνει και «λυγίζει» την OpenAI
Από φιγούρες δράσης σε κουτιά μέχρι σκηνές του Λευκού Οίκου σε στυλ anime, το ChatGPT-4o τρελαίνει το διαδίκτυο και προκαλεί αντιδράσεις για πνευματικά δικαιώματα και υπερθέρμανση server
Barbie