Site icon NewsIT

Γνήσιο το βίντεο; Ποιος είναι ο τζιχαντιστής που αποκεφάλισε τον Αμερικάνο δημοσιογράφο

20.08.2014 | 17:16
Γνήσιο το βίντεο; Ποιος είναι ο τζιχαντιστής που αποκεφάλισε τον Αμερικάνο δημοσιογράφο

Μόλις λίγες ώρες μετά το φρικιαστικό βίντεο με τον αποκεφαλισμό του James Foley που έκανε το γύρο του κόσμου, ειδικοί αναλυτές το επεξεργάζονται προσπαθώντας να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν για τον τζιχαντιστή που εκτέλεσε τον Αμερικανό δημοσιογράφο.

Στις έρευνες συμμετέχει και η Δρ. Κλερ Χαρντέικερ, η οποία αναλύοντας τη φωνή του τζιχαντιστή, διαπίστωσε ότι έχει βρετανική προφορά και μάλιστα είναι πολύ πιθανό να κατάγεται από το Λονδίνο.

“Η προφορά του έχει χαρακτηριστικά του νότου – έχει πολύ ενδιαφέρον ο τρόπος που μιλάει αραβικά. Τις λέξεις που έχουν το -ζ- τις προφέρει με -σ-… Πιστεύω ότι έχει καθαρή βρετανική προφορά, από περιοχή του νότου και πιθανότατα από το Λονδίνο”, εξηγεί.

Το βίντεο με τίτλο “Ένα μήνυμα στην Αμερική”, που αναρτήθηκε στο youtube, ήταν ο τρόπος με τον οποίο οι τζιχαντιστές αποφάσισαν να προειδοποιήσουν τον Μπάρακ Ομπάμα για τις αεροεπιδρομές στο Ιράκ.

Οι αμερικανικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι προσπαθούν να διαπιστώσουν κατά πόσο είναι αυθεντικό το βίντεο, αλλά το FBI το θεωρεί “γνήσιο”, όπως ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος GlobalPost.

Πηγή: LBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Θα σφάξουμε κι άλλους” – Παγκόσμιο σοκ από τον αποκεφαλισμό Αμερικανού δημοσιογράφου – VIDEO

Τζιχαντιστής αποκεφαλίζει Αμερικανό δημοσιογράφο! (video)

Γιατί η Σερβία στοχοποιεί τους μισθοφόρους και τους εθελοντές τζιχαντιστές – Σοκαριστική ΦΩΤΟ

Οι Τζιχαντιστές απειλούν τις ΗΠΑ – “Θα σας πνίξουμε στο αίμα”! – ΒΙΝΤΕΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version