Παρασκευή, 26 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Γούντι Άλεν – Μαρτυρία «φωτιά»: Με αποπλάνησε όταν ήμουν 16 – Η απάντηση του διάσημου σκηνοθέτη (pics, vid)

Γούντι Άλεν – Μαρτυρία «φωτιά»: Με αποπλάνησε όταν ήμουν 16 – Η απάντηση του διάσημου σκηνοθέτη (pics, vid)
Φωτογραφία Αρχείου

Σκοτεινές πτυχές από το ερωτικό παρελθόν του Γούντι Άλεν φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ντοκιμαντέρ «Allen v Farrow». To νέο ντοκιμαντέρ του HBO κατά κύριο λόγο πραγματεύεται τον άγριο πόλεμο του θρυλικού δημιουργού του αμερικανικού κινηματογράφου με την πρώην σύντροφό του, Μία Φάροου.

Το 1992 ο Γούντι Άλεν συνδέθηκε ερωτικά με τη Σουν Γι, θετή κόρη της τότε συντρόφου του. Η Μία Φάροου κατηγόρησε τον διάσημο σκηνοθέτη ότι παρενόχλησε σεξουαλικά την επτάχρονη θετή τους κόρη Ντίλαν. 

Από τη δικαστική έρευνα δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία, αλλά η επιμονή του ίδιου του γιού του Ρόναν Φάροου και το κίνημα του #MeToo, φέρνει την υπόθεση και πάλι στο προσκήνιο. Πρόκειται για ένα σκάνδαλο που στιγμάτισε τους πρωταγωνιστές του και σόκαρε τους απανταχού σινεφίλ.

Το ντοκιμαντέρ του HBO «Allen v Farrow» αποτελείται από τέσσερα επεισόδια, τα οποία θα προβάλλονται κάθε Κυριακή. Εστιάζει στην αποκάλυψη της σχέσης του Άλεν με τη θετή κόρη της Φάροου την Σουν-Γι, αλλά και στην κατηγορία που έχει εξαπολύσει η Φάροου εναντίον για σεξουαλική κακοποίηση της θετής τους κόρης Ντίλαν.  To ντοκιμαντέρ για το ερωτικό παρελθόν του διάσημου σκηνοθέτη φέρει την υπογραφή των έμπειρων κινηματογραφιστών Κίρμπι Ντικ και Έιμι Ζίερινγκ. 

Δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ:

Μαρτυρία – φωτιά: Με αποπλάνησε όταν ήμουν 16

Ανάμεσα στις μαρτυρίες που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς στο ντοκιμαντέρ του HBO, είναι και αυτή της Christina Engelhardt. Σύμφωνα με την Daily Mail, ο διάσημος σκηνοθέτης την αποπλάνησε όταν εκείνη ήταν μόλις 16 ετών και εκείνος 41, ενώ η γνωριμίας τους έγινε σε ένα εστιατόριο στη Νέα Υόρκη. 

Η έφηβη Christina Engelhardt, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail, εκείνη την εποχή έκανε τα πρώτα της βήματα στον χώρο ως μοντέλο, έχοντας ήδη εξασφαλίσει ορισμένα συμβόλαια. Ο Γούντι Άλεν είχε ήδη σημειώσει μια επιτυχία με την ταινία «Sleeper» και λίγο καιρό αργότερα θα κυκλοφορούσαν τα «Annie Hall» (Νευρικός Εραστής) και «Manhattan», δύο από τις πιο εμβληματικές του ταινίες.

Στην ταινία «Manhattan», που έκανε πρεμιέρα το 1979, ο Γούντι Άλεν υποδύεται έναν μεσήλικο άνδρα που έχει ερωτική σχέση με μια 17χρονη κοπέλα. Τον ρόλο της ανήλικης ερωμένης παίζει η Mariel Hemingway, τότε 16 ετών. Τέσσερις δεκαετίες από την πρεμιέρα του «Manhattan», η Christina Engelhardt μιλά για την ειρωνία που κρύβει η πλοκή της ταινίας για την ίδια. «Αυτό το φιλμ μου θύμιζε πάντα πώς έπαιζε με τους χαρακτήρες στις ταινίες του, και πώς έπαιξε μαζί μου», λέει σήμερα η 61χρονη.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο δεσμός του Γούντι Άλεν και της Christina Engelhardt κράτησε οκτώ χρόνια και γνώριζε για αυτόν και η τότε σύντροφός του, Μία Φάροου. Ο διάσημος κινηματογραφιστής δεν αναφέρθηκε ποτέ στα 25 χρόνια που είχαν διαφορά και είχε θέσει από την αρχή δύο κανόνες: ότι δεν θα συζητούσαν ποτέ για τη δουλειά του και ότι θα βρισκόντουσαν μόνο σπίτι του. Όπως εξομολογείται η Christina Engelhardt, αρνιόταν επί χρόνια να δει τον εαυτό της ως θύμα και ήταν ξετρελαμένη με τον διάσημο εραστή της. Τότε, όπως λέει, της έλειπε η ωριμότητα να δει τα πράγματα καθαρά και να αντιληφθεί με ποιον τρόπο την χειραγώγησε.

«Το γεγονός ότι ήμουν έφηβη δεν αναφέρθηκε ποτέ, κι αυτό ήταν πολύ έξυπνο γιατί με έκανε να νιώθω ενήλικη. Με ρωτούσε συνέχεια τι πιστεύω για διάφορα θέματα και ήμουν πανευτυχής που ζητούσε τη γνώμη μου. Για εμένα, ήταν κάτι συναρπαστικό να κοιτάζει κάποιος πέρα από την εμφάνισή μου. Νόμιζα ότι του άρεσε και το μυαλό μου εκτός από το σώμα μου. Όμως δεν με έβγαλε ποτέ έξω για φαγητό ή σε ραντεβού, ούτε μία φορά» σημειώνει η Christina Engelhardt.

Μιλώντας στην Daily Mail με αφορμή τη συμμετοχή της στο «Allen v Farrow», η Christina Engelhardt περιγράφει πώς έπαιρνε τακτικά το λεωφορείο από το σπίτι των γονιών της στο Νιου Τζέρσι και ταξίδευε δύο ώρες για να επισκεφθεί τον διάσημο εραστή της στο σπίτι τους. Παρότι είχε καλές πλευρές, η σχέση τους απείχε πολύ από αυτό που ονειρεύεται ένα νέο κορίτσι. «Δεν πέρασα ποτέ το βράδι εκεί. Βρισκόμασταν μόνο για κάνα δυο ώρες, συμπεριλαμβανομένου του σεξ. Ένα ποτήρι κρασί, λίγη κουβεντούλα, ένα παιχνίδι σκάκι και μετά σεξ. Μετά μου έλεγε πάντα, “ώρα να φύγεις” και μου πρότεινε να ξαναπεράσω όταν θα βρισκόμουν ξανά στην περιοχή».

Η απάντηση του Γούντι Άλεν 

Την δικιά τους απάντηση σε όσα λέγονται και γράφονται γύρω από το ντοκιμαντέρ του HBO έδωσαν ο διάσημος σκηνοθέτης και η σύζυγός του. Σε ανακοίνωσή τους, ο Γούντι Άλεν και η Σουν Γι κάνουν λόγο για μία «τσεκουρέμενη δουλειά γεμάτη ψέματα». 

Όπως αναφέρει η δήλωσή τους στο The Hollywood Reporter: «Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ δεν ενδιαφέρονται για την αλήθεια, κατηγορώντας τους ότι συνεργάζονται με τους Farrows και στις επιδιώξεις τους. Επίσης, σημειώνουν ότι είναι θέμα ημερών να απαντήσουν ολοκληρωμένα σε όλα όσα παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ της HBO.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις