Φρεσκομαγειρεμένο μουσακά, γευστικά σουβλάκια με τζατζίκι και δροσερή χωριάτικη σαλάτα, τρεις από τις πιο γνωστές ελληνικές γεύσεις, “απογειώνουν” τον ουρανίσκο των Βρετανών σ' ένα γρήγορο, αλλά καθόλου πρόχειρο, μεσημεριανό γεύμα που προσφέρει καντίνα με το όνομα “Kalimera”, που κινείται τους τελευταίους μήνες σε κεντρικούς δρόμους του Λονδίνου.
Ο δημιουργός του “Kalimera”, Τηλέμαχος Αργυρίου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 fm” εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να εγκαταλείψει τον τραπεζικό κλάδο, όπου εργαζόταν για αρκετά χρόνια και να προχωρήσει σ’ ένα νέο επιχειρηματικό βήμα, στα λεγόμενα “food trucks”, όπως ονομάζονται οι καντίνες στη Βρετανία.
“Πάντα ήθελα να κάνω μια δική μου επιχείρηση, κάτι το οποίο θα έχω την αίσθηση πως δημιουργώ και χτίζω. Ο κύκλος μου είχε κλείσει στα τραπεζικά μετά από 16 χρόνια, είχε έρθει ο καιρός που η ιδέα για τη δημιουργία της καντίνας είχε κατασταλάξει και μπορούσε να γίνει πραγματικότητα” ανέφερε ο κ.Αργυρίου.
Πρόσθεσε μάλιστα πως “η αρχική ιδέα ήταν να κάνω κάτι με το σύγχρονο ελληνικό φαγητό στο Λονδίνο, το οποίο οι Βρετανοί το γνωρίζουν στη διάρκεια των διακοπών τους στην Ελλάδα, όμως γυρίζοντας πίσω δεν μπορούν να το βρουν”.
Εδώ και περίπου ένα χρόνο, που η καντίνα βρίσκεται στους δρόμους του Λονδίνου, σερβίρει καθημερινά στους κατοίκους της βρετανικής πρωτεύουσας μουσακά και σουβλάκια σε τρεις εκδοχές (κοτόπουλο, τζατζίκι αβοκάντο και χούμους, αρνίσιο με τζατζίκι μέντας και μελιτζανοσαλάτα και χαλούμι, πέστο, σπανάκι και ντοματίνια), ψητές πατάτες, αλλά και διάφορες σαλάτες.
“Έχουμε αρκετή απήχηση στους δρόμους του Λονδίνου. Στους Λονδρέζους αρέσουν οι ελληνικές γεύσεις, διότι αυτό που τους προσφέρουμε είναι ελαφρύ, υγιεινό, βασισμένο στη μεσογειακή διατροφή και το εκτιμούν διότι θέλουν για μεσημεριανό γεύμα κάτι που να μην τους εμποδίζει να συνεχίσουν την εργασία τους” συμπληρώνει ο κ.Αργυρίου.