Δευτέρα, 28 Οκτ.
19oC Αθήνα

Χάνα Άρεντ: Η Google την τιμάει με το σημερινό Doodle

Χάνα Άρεντ: Η Google την τιμάει με το σημερινό Doodle

H Google επέλεξε σήμερα μια γυναικεία μορφή να γράφει ανάμεσα σε βιβλία, για να τιμήσει έτσι τα 108α χρόνια από τη γέννηση της, Αμερικανίδας Χάνα Άρεντ.

H Google τιμά σήμερα την Αμερικανίδα πολιτικό επιστήμονα και φιλόσοφο, γερμανικής καταγωγής, Χάνα Άρεντ.
Η Χάνα Άρεντ γεννήθηκε στο Αννόβερο το 1906 και πέθανε στις Ην. Πολιτείες το 1976.
Σπούδασε φιλοσοφία, θεολογία και αρχαιοελληνική φιλολογία και έκανε τη διατριβή της στην Χαϊδελβέργη, κοντά στον K. Jaspers (1928).
Με την άνοδο των Ναζί στην εξουσία έφυγε από την Γερμανία, για να εγκατασταθεί τελικά στη Ν. Υόρκη (1941). Από το 1963 δίδαξε ως καθηγητής στο Παν/μιο του Σικάγου και από το 1968 στο New School for Social Research.
Η Άρεντ είναι περισσότερο γνωστή σήμερα για τη συμβολή της στην πολιτική επιστήμη και την μελέτη των ολοκληρωτικών καθεστώτων. Έργα της όπως τα «The Origins of Totalitarianism» (1951) και «The Human Condition» (1958) άσκησαν σημαντική επιρροή σε πολλούς κατοπινούς μελετητές και αποτέλεσαν σταθμούς στην δυτική σκέψη του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα.
Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που απασχόλησαν την Άρεντ στην καριέρα της αλλά και κατά τη διάρκεια της πνευματικής της πορείας, ήταν τo ζήτημα του κακού, για το οποίο είχε επισημάνει από το 1945 ότι «το πρόβλημα του κακού θα αποτελέσει το θεμελιώδες ζήτημα της μεταπολεμικής πνευματικής ζωής στην Ευρώπη».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε