Κόσμος

Huawei: Διαψεύδει δημοσιεύματα για συνεργασία με τις κινεζικές αρχές

Η Huawei διέψευσε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας "Handelsblatt" σύμφωνα με το οποίο φέρεται ότι συνεργάζεται με τις κινέζικες αρχές ασφαλείας.

“Η Huawei δεν έχει κάνει ποτέ τίποτα και δεν θα κάνει ποτέ τίποτα που να απειλεί την ασφάλεια των δικτύων και των δεδομένων των πελατών της. Το άρθρο της Handelsblatt επαναλαμβάνει παλαιές και αβάσιμες κατηγορίες χωρίς να παράσχει οποιαδήποτε συγκεκριμένα στοιχεία”, αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Η γερμανική οικονομική εφημερίδα επικαλείται εμπιστευτικό σημείωμα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών στο οποίο αναφέρεται ότι: “Στα τέλη του 2019, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες μας έδωσαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Huawei αποδεδειγμένα συνεργάζεται με τις υπηρεσίες ασφαλείας της Κίνας”.

Το έγγραφο περιγράφει τις πληροφορίες των ΗΠΑ ως “smoking gun”, δηλαδή ως σαφή απόδειξη. “Η αξιοπιστία των κινεζικών εταιρειών σε σχέση με τις απαιτήσεις ασφάλειας κατά την κατασκευή δικτύων 5G δεν υφίσταται”, αναφέρει το δημοσίευμα της Handelsblatt. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει αντίδραση από τη γερμανική κυβέρνηση .

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος