Κόσμος

Hurriyet: Σχεδιασμένη προβοκάτσια το επεισόδιο στην κυπριακή ΑΟΖ

Σχεδιασμένη ήταν η προβοκάτσια από την ελληνοκυπριακή πλευρά στην περιοχή «ανοιχτά της Τουρκοκυπριακής Δημοκρατίας» αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της "Hurriyet", για την προσπάθεια προσέγγισης της περιοχής, όπου είναι σχεδιασμένη η γεώτρηση στο οικόπεδο 3 από το γεωτρύπανο της ΕΝΙ, SΑIPEM 12000.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «πρόκειται για προβοκάτσια των ελληνοκυπρίων για να πάνε το θέμα στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ».

Επιπλέον, επικαλείται δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» της Κύπρου σύμφωνα με το οποίο ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, απέστειλε ευχαριστήριο μήνυμα στον Ιταλό καπετάνιο, Μαρτσέλο Ζίνια, που έβαλε ρότα προς τα τουρκικά πολεμικά πλοία. «Ευχαριστήριο μήνυμα απέστειλε και ο διοικητής του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Κώστας Φυτιρής, ενώ ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Αναστασιάδης αξιοποίησε το περιστατικό στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, έδωσε πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια των πολιτικών αρχηγών την ημέρα πριν από την ένταση.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πούτιν: «Αμετάβλητη» η θέληση για την ενίσχυση του ρωσικού στρατού σε έναν κόσμο «γρήγορων αλλαγών»
«Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις μαχητικές ικανότητες του στρατού και του ναυτικού, την προετοιμασία του για μάχη ως ουσιώδους συνιστώσας της ασφάλειας της Ρωσίας»
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν