Site icon NewsIT

Η La Nina φέρνει έναν ψυχρό χειμώνα στην Ευρώπη, αλλά όχι στην Ελλάδα: Προγνώσεις για 32°C τον Οκτώβριο στην Αθήνα

01.10.2024 | 13:43
Η La Nina φέρνει έναν ψυχρό χειμώνα στην Ευρώπη, αλλά όχι στην Ελλάδα:  Προγνώσεις για 32°C τον Οκτώβριο στην Αθήνα

People walk during heavy rain, as flooding continues in areas of the country, in the Canary Wharf financial district of London, Britain, September 26, 2024. REUTERS/Toby Melville

Όλη η Ευρώπη φαίνεται πως προετοιμάζεται για έναν ψυχρό χειμώνα εξαιτίας του φαινομένου La Niña. Όλη; Όχι, απαντά το Bloomberg, καθώς η La Niña που επηρεάζει τον χειμώνα της Ευρώπης, θα δώσει έναν λιγότερο ζεστό χειμώνα – σε σχέση με πέρσι – για τις χώρες τις Μεσογείου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Γαλλία, η Βρετανία και η Σκανδιναβία θα είναι ένα από τα κρύα μέρη της Ευρώπης κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Ωστόσο, η νοτιοανατολική Ευρώπη και η νότια Ισπανία είναι αρκετά πιθανό να διατηρήσουν υψηλές θερμοκρασίες ακόμα και τις πρώτες εβδομάδες του χειμώνα.

Στην Αθήνα δεν αποκλείεται, τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου, η θερμοκρασία να αγγίξει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, το δημοσίευμα σημειώνει πως μπορεί οι ήπιοι χειμώνες να βοήθησαν την Ευρώπη να απομακρυνθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο, αλλά οι χαμηλές θερμοκρασίες θα δημιουργήσουν μια νέα πίεση στα δίκτυα ηλεκτροδότησης.

«Η εποχή προβλέπεται να είναι θερμότερη από την τελευταία 10ετία και 30ετία, αλλά πιο κρύα από πέρυσι», δήλωσε ο Μάθιου Ντρος, μετεωρολόγος στο Maxar.

Η La Niña, το μετεωρολογικό φαινόμενο από τον Ειρηνικό, θα οδηγήσει σε ξηρασία στην Καλιφόρνια, τη Βραζιλία και την Αργεντινή και καταιγίδες στην Ινδονησία και την Αυστραλία, ενώ στην Ευρώπη θα φέρει ένα εκτεταμένο ψυχρότερο μέτωπο στην Ευρώπη.

Μετεωρολόγος του Atmospheric G2 έκανε λόγο για ήπια καιρικά φαινόμενα με εκτεταμένες χιονοπτώσεις, ενώ η κακοκαιρία Boris έφερε μόλις 1,5 μέτρο χιόνι στις Άλπεις. 

Ωστόσο, η La Niña θα περιορίσει τις ταχύτητες του ανέμου τις πρώτες εβδομάδες του χειμώνα, επηρεάζοντας την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας.

Τις επόμενες εβδομάδες, μια σειρά από καταιγίδες στα ανοιχτά του Ατλαντικού είναι πιθανό να πλήξουν κατά διαστήματα τη δυτική και βόρεια Ευρώπη, ενώ τα συστήματα από την Αφρική δεν θα επηρεάσουν τον καιρό της Ευρώπης, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version