Site icon NewsIT

Η Shein στέλνει στα δικαστήρια την Temu για αντιγραφή, απάτη και πλαστογραφία

21.08.2024 | 16:35
Η Shein στέλνει στα δικαστήρια την Temu  για αντιγραφή, απάτη και πλαστογραφία

Η κινεζική fast-fashion εφαρμογή Shein, μηνύει τον διαδικτυακό ιστότοπο αγορών, Temu με τον ισχυρισμό ότι το αντίπαλο δέος έκλεψε τα σχέδιά του και έχτισε μια αυτοκρατορία με αντιγραφές, απάτες και παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η αγωγή, που κατατέθηκε τη Δευτέρα (19.08.2024) στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον, έρχεται την ώρα που η ίδια η Shein αποκρούει παρόμοιες κατηγορίες από brands όπως η Levi Strauss και η H&M.

Στην καταγγελία της, η Shein ισχυρίζεται ότι η Temu, που ανήκει στην PDD Holdings, «μεταμφιέζεται» ως μια νόμιμη διαδικτυακή αγορά επειδή «ενθαρρύνει τους πωλητές της να κλέψουν σχέδια άλλων εμπορικών σημάτων και στη συνέχεια τους εμποδίζει να αφαιρέσουν προϊόντα από την πλατφόρμα, ακόμη και αφού έχουν παραδεχθεί την παράβαση».

Οι δύο μεγαλύτεροι αντίπαλοι για το μερίδιο αγοράς, Shein και Temu έχουν προσφύγει στα δικαστήρια για να αλληλοκατηγορηθούν για μια σειρά από σκανδαλώδεις κατηγορίες.

«Εκφοβισμός προμηθευτών με όρους μαφίας»

Το 2023, η Temu μήνυσε τη Shein για θέματα πνευματικών δικαιωμάτων και ισχυρισμούς ότι χρησιμοποιεί «όρους μαφίας για να εκφοβίσει προμηθευτές» σε συμφωνίες αποκλειστικότητας.

Τώρα η Shein περνάει στην αντεπίθεση, κατηγορώντας την Temu για «θρασύδειλη» και παράνομη συμπεριφορά, όπως γράφει το CNBC.

«Η Temu καλεί τους καταναλωτές των ΗΠΑ να κατεβάσουν και να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή της για κινητά υποσχόμενη εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Ωστόσο, η Temu δεν κερδίζει από την πώληση αυτών των προϊόντων, τα οποία τιμολογούνται τόσο χαμηλά που η εταιρεία πρέπει να επιδοτεί κάθε πώληση, χάνοντας χρήματα από κάθε συναλλαγή», ανέφερε η καταγγελία.

«Μόνο με την ενθάρρυνση των πωλητών της να παραβιάζουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας άλλων και να πουλούν προϊόντα απομίμησης ή υποτυπωδών προϊόντων, μπορεί η Temu να ελπίζει να ελαχιστοποιήσει τις τεράστιες απώλειες που επιδοτεί», προστίθεται στην αγωγή.

Στην καταγγελία, η Shein κατηγορεί επίσης την Temu για κλοπή σχεδίων και απάτη.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, τουλάχιστον ένας από τους υπαλλήλους της Temu έκλεψε «πολύτιμα εμπορικά μυστικά» που εντόπιζαν τα προϊόντα της Shein με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, μαζί με εσωτερικές πληροφορίες τιμολόγησης, για να τη βοηθήσουν στις προσπάθειές της να ανταγωνιστεί.

«Οπλισμένος με αυτές τις κλεμμένες πληροφορίες, η Temu οδήγησε στη συνέχεια τους πωλητές της να αντιγράψουν αυτά και άλλα προϊόντα Shein με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και να πουλήσουν εκδόσεις στον ιστότοπο και την εφαρμογή για κινητές συσκευές της Temu», ανέφερε η καταγγελία.

Tags:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version