Έχοντας κατακτήσει το διάστημα, το μυαλό της αστροναύτη Emily Calandrelli ήταν μάλλον μακριά από τα trolls που «κατοικοεδρεύουν» στο διαδίκτυο αυτού του πλανήτη.
Αλλά λιγότερο από 24 ώρες αφότου η μηχανικός του ΜΙΤ, αστροναύτης και τηλεπαρουσιάστρια, γνωστή ως «Space Gal», έγινε η 100ή γυναίκα που εισήλθε στο διάστημα, «ορδές ανδρών» στο διαδίκτυο σεξουαλικοποίησαν την ωμή και συναισθηματική της αντίδραση, όπως ανέφερε σε ανάρτηση στα social media.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σε ένα βίντεο που ανέβασε στα social media η Blue Origin του Τζεφ Μπέζος, φαίνεται η έκπληκτη Calandrelli, η οποία ήταν μία από τους έξι «διαστημικούς» τουρίστες που συμμετείχαν στην εκτόξευση, να κοιτάζει έξω από το παράθυρο και να εκστασιάζεται: «Θεέ μου, αυτό είναι το διάστημα!».
Εκατοντάδες χρήστες των social media έστειλαν μηνύματα υποστήριξης στην Calandrelli, αποκαλώντας την «έμπνευση για γυναίκες και νεαρά κορίτσια», γράφει το CNN.
Αλλά τα τρολ άδραξαν την ευκαιρία να ξεκινήσουν μια αήθη επίθεση με πολλά προσβλητικά σχόλια, που ανάγκασαν την Blue Origin μα κατεβάσει το αρχικό της βίντεο και να το αντικαταστήσει με ένα επεξεργασμένο..
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Calandrelli είπε ότι δεν θα άφηνε τα διαδικτυακά τρολ να καταστρέψουν μια εμπειρία που της έφερε «την πιο εντυπωσιακή χαρά και δέος που άλλαξε τη ζωή της».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
«Αρνούμαι να δώσω πολύ χρόνο στους μικρούς άντρες στο διαδίκτυο», είπε στην ανάρτηση.
«Δεν θα ζητήσω συγγνώμη ούτε θα νιώσω περίεργα για την αντίδρασή μου. Είναι εξ ολοκλήρου δικό μου και μου αρέσει».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Μαζί με την Calandrelli στο σκάφαδρο ήταν οι Sharon Hagle, Marc Hagle, Austin Litteral, James (J.D.) Russell και Henry (Hank) Wolfond.
Όταν προσγειώθηκε με ασφάλεια στην τοποθεσία εκτόξευσης της Blue Origin στο Δυτικό Τέξας, την περασμένη Παρασκευή (22.11.2024), η Calandrelli συνέκρινε την εμπειρία της με τη μητρότητα.
«Γύρισα αμέσως ανάποδα και κοίταξα τον πλανήτη και μετά υπήρχε τόσος χώρος, και συνέχισα να λέω, ‘αυτός είναι ο πλανήτης μας!’.
Ήταν το ίδιο συναίσθημα που ένιωσα όταν τα παιδιά μου γεννήθηκαν εκεί που είμαι, βλέποντάς το για πρώτη φορά».
Τον Ιούνιο του 1963, η Σοβιετική κοσμοναύτης Βαλεντίνα Β. Τερέσκοβα έγινε η πρώτη γυναίκα που ταξίδεψε στο διάστημα, αλλά θα περνούσαν 20 χρόνια μέχρι να φύγει από τη Γη μια άλλη γυναίκα.