Site icon NewsIT

Η Αυστραλία αναβαθμίζει σε «πιθανό» τον κίνδυνο για τρομοκρατικό «χτύπημα» τον επόμενο χρόνο

05.08.2024 | 09:02
Η Αυστραλία αναβαθμίζει σε «πιθανό» τον κίνδυνο για τρομοκρατικό «χτύπημα» τον επόμενο χρόνο

Police officers stand guard as people take part in a protest outside a mosque in Liverpool, Britain, August 2, 2024. REUTERS/Manon Cruz

Αναβαθμίζει τον κίνδυνο για τρομοκρατικά χτυπήματα η Αυστραλία, όπου έχουν πολλαπλασιαστεί οι επιθέσεις με μαχαίρια κατά τους τελευταίους μήνες.

Οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν σήμερα, Δευτέρα (05.08.24) ότι αύξησαν το επίπεδο συναγερμού για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών χτυπημάτων στην επικράτεια σε «πιθανό», εξαιτίας της ανόδου «εξτρεμιστικών ιδεολογιών».

«Το περιβάλλον ασφαλείας της Αυστραλίας επιδεινώνεται, είναι πιο ασταθές και πιο απρόβλεπτο», δήλωσε στον Τύπο ο Μάικ Μπέρτζες, ο διευθυντής της ASIO (σ.σ. Australian Security Intelligence Organisation: υπηρεσία αντικατασκοπίας και εσωτερικής ασφαλείας).

«Ολοένα περισσότεροι Αυστραλοί ριζοσπαστικοποιούνται» και η χώρα είναι αντιμέτωπη με «απότομες αυξήσεις της πολιτικής πόλωσης», επέμεινε.

Δεν υπάρχει κάποιο απτό στοιχείο που να υποδεικνύει πως επίκειται «άμεση επίθεση», πάντως η ASIO εκτιμά ότι η απειλή θα είναι αυξημένη («άνω του 50%», κατά τον κ. Μπέρτζες) τους επόμενους δώδεκα μήνες.

«Η βία με πολιτικά κίνητρα πλέον εντάσσεται μαζί με την κατασκοπεία και την ξένη ανάμιξη στις βασικές ανησυχίες μας ως προς την ασφάλεια», σημείωσε ο κ. Μπέρτζες.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version