Κόσμος

Η British Airways διακόπτει τις πτήσεις προς το Κάιρο για λόγους ασφαλείας

Η αεροπορική εταιρεία British Airways ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει για επτά ημέρες τις πτήσεις της από και προς το Κάιρο, για λόγους ασφαλείας.

Ο φόβος της τρομοκρατίας είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο η British Airways σταματά τις πτήσεις της προς το Κάιρο.  “Επανεξετάζουμε διαρκώς τους κανονισμούς μας σε ό,τι αφορά την ασφάλεια σε όλα τα αεροδρόμια σε όλον τον κόσμο και διακόψαμε τις πτήσεις με προορισμό το Κάιρο για επτά ημέρες για προληπτικούς λόγους, για να μπορέσουμε να κάνουμε μια εις βάθος αξιολόγηση” ανέφερε στην ανακοίνωσή της εταιρείας, χωρίς να διευκρινίσει τι είδους δυσκολίες αντιμετώπιζε.

Ορισμένοι επιβάτες ανήρτησαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωση ενημερωτικές επιστολές που φέρεται να έλαβαν από την British Airways και περιείχαν μια παρόμοια πληροφορία.

Το Φόρεϊν Όφις, στη σελίδα του με τις ταξιδιωτικές οδηγίες για όσους σκοπεύουν να επισκεφθούν την Αίγυπτο, αναφέρει ότι υπάρχει “αυξημένος κίνδυνος τρομοκρατίας εναντίον της αεροπλοΐας” και ότι “εφαρμόζονται επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας για τις πτήσεις που αναχωρούν από την Αίγυπτο με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο”.

Εξάλλου, το Λονδίνο συμβουλεύει τους Βρετανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν αεροπορικώς στο θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ, στην Ερυθρά Θάλασσα, μολονότι, όπως διευκρινίζει, οι περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις γίνονται στο βόρειο Σινά και όχι στα νότια. Περίπου 415.000 Βρετανοί πολίτες επισκέφθηκαν την Αίγυπτο το 2018.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αμερικανός αξιωματούχος: Η μεταπολεμική Ουκρανία θα μπορούσε να μοιάζει με το Βερολίνο μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο – Αντί για τείχος, ο Δνείπερος
Το σενάριο διαίρεσης της Ουκρανίας έχει πέσει στο τραπέζι στο πλαίσιο μιας πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας σύμφωνα με τους «Times» που φιλοξενούν συνέντευξη του Αμερικανού απεσταλμένου Κιθ Κέλογκ
Στρατιώτες των Συμμάχων μπροστά στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στο μεταπολεμικό Βερολίνο τον Νοέμβριο του 1945