Τρίτη, 3 Σεπτ.
32oC Αθήνα

Η δίκη που σοκάρει τη Γαλλία: Τα άρρωστα μηνύματα του Dominique Pelicot σε άντρες για να βιάσουν τη γυναίκα του Gisele

Η δίκη που σοκάρει τη Γαλλία: Τα άρρωστα μηνύματα του Dominique Pelicot σε άντρες για να βιάσουν τη γυναίκα του Gisele

Τις φρικιαστικές στιγμές των κατ’ εξακολούθηση βιασμών της αναγκάστηκε να ζήσει στο δικασήριο η 72χρονη Gisele P. την οποία ο σύζυγός της νάρκωνε με χάπια και έπειτα προσέλκυε διαδικτυακά αγνώστους για να τη βιάσουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι στη Γαλλία.

Η δίκη του Dominique Pelicot και άλλων 50 ανδρών έχει σοκάρει τη Γαλλία. 

Σημιεώνεται ότι παρόλο που η Gisele P. μέχρι πρότινος δεν είχε ανάμνηση των βιασμών της, που έγιναν από το 2011 ως και το 2020, για χρόνια έχανε μαλλιά και βάρος, ενώ είχε αρχίσει να ξεχνάει ολόκληρες μέρες και μερικές φορές φαινόταν να είναι μονίμως χαμένη λόγω των υπνωτικών χαπιών που κατανάλωνε εν αγνοία της. 

Τα παιδιά και οι φίλοι της ανησυχούσαν ότι είχε Αλτσχάιμερ αλλά στα τέλη του 2020, αφού κλήθηκε σε ένα αστυνομικό τμήμα στη νότια Γαλλία, έμαθε όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το τι πραγματικά τής είχε συμβεί. 

«Είσαι σαν εμένα – σου αρέσει η διαδικασία του βιασμού». Αυτό είναι μόνο ένα από τα χιλιάδες ανατριχιαστικά μηνύματα που έστειλε ο Dominique Pelicot σε δεκάδες άνδρες τους οποίους κάλεσε να κακοποιήσουν σεξουαλικά τη σύζυγό του, Gisele, αποτρόπαιες πράξεις τις οποίες επιμελήθηκε σχολαστικά και κατέγραψε σε μια περίοδο εννέα ετών.

Τώρα, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τη σύλληψή του επειδή βιντεοσκοπούσε τις φούστες γυναικών που ψώνιζαν σε σούπερ μάρκετ, ο 71χρονος Γάλλος βρίσκεται επιτέλους ενώπιον της Δικαιοσύνης μαζί με άλλους 50 άντρες που ανταποκρίθηκαν στις αρρωστημένες ιδέες του.

Ο Pelicot κατηγορείται για την ενορχήστρωση του κυκλώματος των αρρωστημένων βιασμών, για τους οποίους χρησιμοποίησε ένα διαδικτυακό chat room με τίτλο «Χωρίς εκείνη να το γνωρίζει», προκειμένου να «ψαρέψει» άτομα που θα συμμετείχαν στις διεστραμμένες φαντασιώσεις του.

Η Αστυνομία ανακάλυψε περισσότερες από 20.000 φωτογραφίες και εικόνες της γυναίκας να δέχεται σεξουαλική επίθεση από συνολικά 72 αγνώστους – 50 από τους οποίους έχουν ταυτοποιηθεί και δικάζονται -, ενώ βρισκόταν ναρκωμένη στο κρεβάτι της.

Για χρόνια έβλεπε την υγεία της να επιδεινώνεται και να χάνει τη μνήμη της, κάτι που την έκανε να πιστέψει ότι έπασχε από Αλτσχάιμερ, ενώ πάλευε και με γυναικολογικά προβλήματα.

«Με αηδιάζει. Νιώθω βρώμικη, μολυσμένη, προδομένη. Ήταν ένα τσουνάμι, με χτύπησε ένα τρένο υψηλής ταχύτητας» έτσι περιέγραψε στον δικαστή πώς ένιωσε όταν ανακάλυψε την αλήθεια. 

Η εμφάνιση της Gisele στο δικαστήριο τη Δευτέρα, την πρώτη ημέρα της δίκης, ήταν απόδειξη της γενναιότητάς της και της επιθυμίας της να δει τους κακοποιητές της να δικάζονται. 

Ο προεδρεύων δικαστής, Roger Arata, ανακοίνωσε χθες ότι όλες οι ακροάσεις θα είναι δημόσιες, αφού η Gisele ζήτησε «πλήρη δημοσιότητα μέχρι το τέλος» της δικαστικής υπόθεσης.

Ωστόσο, θα αναγκαστεί να ξαναζήσει τη φρικτή δοκιμασία της ξανά και ξανά, βλέποντας πλάνα και εικόνες από τους βιασμούς που υπέστη παρουσία των ανδρών που δικάζονται.

Συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της, συνολικά 51 άνδρες κατηγορούνται για βιασμό, ο μεγαλύτερος αριθμός κατηγορουμένων που έχουν δικαστεί μαζί τα τελευταία χρόνια, στην περιοχή και πιθανώς οπουδήποτε στη Γαλλία. 

Δεκαοκτώ από αυτούς τους άνδρες παραμένουν υπό κράτηση και κάθισαν στο εδώλιο χθες, καθώς ξεκίνησε η δίκη, σύμφωνα με την Dailymail

Άλλοι 32 στους οποίους επιβλήθηκε εγγύηση παρευρέθηκαν επίσης στο δικαστήριο, ωστόσο ένας δεν εμφανίστηκε και πλέον αναζητείται από την Αστυνομία.

Ο Pelicot έχει ήδη παραδεχτεί πολλά από τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται.

Σε προηγούμενες ακροάσεις, είπε στους ερευνητές ότι έδωσε στη σύζυγό του ισχυρά ηρεμιστικά για να βεβαιωθεί ότι ήταν αναίσθητη και εξήγησε πώς πήρε μια σειρά από προφυλάξεις, για να αποτρέψει εκείνη ή την οικογένειά τους να ανακαλύψουν τις σκοτεινές του πράξεις.

Ο Pelicot έδινε ακόμα αυστηρές οδηγίες στους άντρες που προσκαλούσε να βιάσουν τη σύζυγό του: «Παρκάρετε κοντά και περπατήστε μέχρι το σπίτι. Μην φοράτε άρωμα, μην μυρίζετε καπνό ή ποτό. Κόψτε και καθαρίστε τα νύχια. Πλύνετε τα χέρια σας με ζεστό νερό πριν αγγίξετε το δέρμα της κ.α».

Η δικηγόρος του Pelicot, Beatrice Zavarro, είπε ότι ο κατηγορούμενος είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει «την οικογένειά του και τη σύζυγό του» και τόνισε: «Ντρέπεται για αυτό που έκανε, είναι ασυγχώρητο. Ο πελάτης μου αναγνωρίζει αυτό που έκανε και δεν υπήρξε οποιαδήποτε αμφισβήτηση», ανέφερε.

Οι κατηγορούμενοι βιαστές είναι ηλικίας από 26 έως 72 ετών. Κάποιοι είναι ελεύθεροι, άλλοι παντρεμένοι ή χωρισμένοι και κάποιοι οικογενειάρχες.

Η υπεράσπισή τους αναφέρει ότι απλώς βοήθησαν ένα φιλελεύθερο ζευγάρι να ζήσει τις φαντασιώσεις του και οι δικηγόροι τους ισχυρίζονται ότι οι κατηγορούμενοι παρασύρθηκαν σε μια παγίδα και δεν γνώριζαν ότι η Gisele δεν συμμετείχε με τη θέλησή της.

Όμως, ο Pelicot είπε στους ανακριτές ότι όλοι γνώριζαν ότι η Gisele ήταν ναρκωμένη εν αγνοία της, προτού προχωρήσουν στον βιασμό της.

Ανέφερε ακόμα στους εισαγγελείς ότι μόνο τρεις άνδρες έφυγαν από το σπίτι γρήγορα μετά την άφιξή τους, ενώ όλοι οι άλλοι συνέχισαν την κακοποίηση, ενώ κάποιοι επέστρεψαν για να τη βιάσουν έως και έξι φορές.

Η Zavarro είπε στον γαλλικό Τύπο ότι ο πελάτης της δεν αμφισβητεί τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, αλλά θέλει οι συγκατηγορούμενοί του να αναγνωρίσουν τη συμμετοχή τους στα εγκλήματα.

Ο Pelicot, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα βιασμού από μια νοσοκόμα όταν ήταν εννέα ετών, δήλωσε έτοιμος να αντιμετωπίσει κατηγορίες. 

Έχει κατηγορηθεί ακόμα για φόνο και βιασμό 

Ο κατηγορούμενος έχει επίσης κατηγορηθεί για φόνο και βιασμό το 1991, τους οποίους αρνείται, και για απόπειρα βιασμού το 1999, την οποία παραδέχτηκε μετά από εξέταση DNA.

Οι ειδικοί είπαν ότι ο άνδρας δεν φαίνεται να είναι ψυχικά άρρωστος, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είχε την ανάγκη να αισθάνεται «παντοδύναμος» πάνω στο γυναικείο σώμα.

Την ίδια στιγμή, ο Pelicot θα αντιμετωπίσει επίσης ερωτήσεις σχετικά με άσεμνες εικόνες που βρέθηκαν στον υπολογιστή της κόρης του, Caroline Darian, η οποία εμφανίστηκε στο δικαστήριο μαζί με τα δύο αδέρφια της για να στηρίξει τη μητέρα της Gisele.

Τα ενήλικα παιδιά των Pelicots είπαν στους ερευνητές ότι δεν είχαν κανένα λόγο να υποπτεύονται ότι ο πατέρας τους είχε διαπράξει τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις εναντίον της μητέρας τους πριν από τη σύλληψή του.

Ο μεγαλύτερος γιος τους είπε ότι τίποτα στη συμπεριφορά του πατέρα του δεν υποδηλώνει παρέκκλιση και ότι «ανέκαθεν εκπλήρωνε τον ρόλο του ως πατέρας», ενώ η Caroline μίλησε με αγάπη για την παρουσία του πατέρα της στη ζωή της ως νεαρή κοπέλα.

Αλλά η σκοτεινή αποκάλυψη των πράξεων του πατέρα τους βύθισε την οικογένεια στο χάος. 

Το 2022 δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο «Σταμάτησα να σε φωνάζω μπαμπά» που διηγείται την ιστορία της, πώς έμαθε για τα εγκλήματα του πατέρα της και την καταστροφική τους επίδραση στην οικογένεια.

Η Caroline αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την αίθουσα του δικαστηρίου, όταν ήρθε αντιμέτωπη με στοιχεία που ανέφεραν ότι ο Pelicot είχε έναν φάκελο με άσεμνες εικόνες της από την παιδική της ηλικία.

Η δίκη, που έχει σοκάρει τη Γαλλία, αναμένεται να διαρκέσει έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις