Τρίτη, 23 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Η δουλειά των 190.000 λιρών τον χρόνο που δεν θέλει κανείς!

Η δουλειά των 190.000 λιρών τον χρόνο που δεν θέλει κανείς!

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Μισθός 400.000 δολάρια (190.000 λίρες) τον χρόνο. Δεν χρειάζονται νυχτερινές βάρδιες. Οι τιμές ενοικίασης σπιτιών στην περιοχή είναι εξαιρετικά χαμηλές. Ετήσια άδεια 12 εβδομάδων και φυσικά την πρακτική που είναι απαραίτητη για τους νέους γιατρούς. Και όμως ο 61χρονος Dr Alan Kenny δεν μπορεί να βρει κανέναν ενδιαφερόμενο!

Θα πίστευε κανείς πως όλοι οι νέοι γιατροί από όλο τον κόσμο θα ήθελαν να μετακινηθούν στην όμορφη ύπαιθρο της Νέας Ζηλανδίας και την περιοχή Tokoroa. Μετά από δύο χρόνια προσπαθειών να βρει τον αντικαταστάτη του, τους τελευταίους 4 μήνες δεν έχει βρει κάποιον που να έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τη θέση.

Ο Dr Kenny εργάζεται σε ένα ιατρείο με 6 ανθρώπους προσωπικό στην Tokoroa, μια πόλη περίπου 13.500 κατοίκων και περίπου 130 μίλια νότια του Auckland. Μετακόμισε από το Ηνωμένο Βασίλειο για τη δουλειά πριν από 30 χρόνια αλλά παραδέχεται πως η απόσταση από τη μεγάλη πόλη και το μεγάλο φόρτο εργασίας μπορεί να παίζει καθοριστικό ρόλο στην έλλειψη ενδιαφέροντος από πτυχιούχους Ιατρικής.

Όπως πολλές άλλες χώρες, η Νέα Ζηλανδία πασχίζει να βρει νέους γενικούς γιατρούς σε αγροτικές περιοχές. Σύμφωνα με έκθεση του περασμένου χρόνου, το 37% των αγροτικών θέσεων ήταν κενές, με τον Dr Kenny να σημειώνει ότι υπάρχει έλλειψη γιατρών από αυτές τις περιοχές.

Ο Dr Kenny μετρά πάνω από 6.000 ασθενής, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να προσφέρει μισθό περίπου 2 φορές μεγαλύτερο από τον μέσο μισθό για έναν παθολόγο στη Νέα Ζηλανδία. Δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στον φόρτο εργασίας και για αυτό ψάχνει έναν νέο γιατρό για να μοιραστεί τη δουλειά ή και να την πάρει από πάνω του εντελώς.

“Είναι πολύ δύσκολο να βρεις αντικαταστάτες. Πέρυσι ακύρωσα τις διακοπές μου επειδή δεν μπορούσα να βρω κάποιον, κάτι που πιθανότατα θα κάνω και φέτος.. είναι πολύ σκληρό για μένα”, δήλωσε στη New Zealand Herald. Μόνο την προηγούμενη μέρα είχε εξετάσει 43 ασθενείς και εργαζόταν από τις 8.30 ως τις 18.00 χωρίς μεσημεριανό. “Αγαπώ τη δουλειά μου και θα ήθελα να μείνω. Οι προσπάθειές μου να προσελκύσω γιατρούς έχουν πέσει στο κενό”.

Πηγή: Skynews

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε