Site icon NewsIT

Η ΕΕ διαψεύδει: Δεν δίνουμε παράταση στην Ισπανία για τη μείωση του ελλείμματός της

02.04.2013 | 14:55
Η ΕΕ διαψεύδει: Δεν δίνουμε παράταση στην Ισπανία για τη μείωση του ελλείμματός της

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ισπανία προκειμένου να παραχωρηθεί στην Μαδρίτη επιμήκυνση του χρονοδιαγράμματος για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα στο 3% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της, όπως δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Σε ό,τι αφορά τις φήμες σχετικά με την παράταση κατά ένα ή κατά δύο έτη της προσπάθειας για την επίτευξη του στόχου που θα μπορούσε η Επιτροπή και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη να παραχωρήσουν στην Ισπανία, πρέπει να πω ότι δεν βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με την ισπανική κυβέρνηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ολιβιέ Μπαγί, σε συνέντευξη Τύπου.

«Είμαστε, όπως και τα κράτη-μέλη, σε επαφή με τις ισπανικές αρχές προκειμένου οι εκτιμήσεις μας να γίνουν πιο ακριβείς και βάσιμες, και να λάβουμε στοιχεία από αυτές», είπε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Αλλά προς το παρόν επαληθεύουμε όλα αυτά τα στοιχεία, και μόνο στη βάση αυτών των στοιχείων η Επιτροπή θα λάβει μια απόφαση για το εάν και κατά πόσον θέλουμε να δώσουμε αυτή την παράταση. . . και την διάρκειά της», πρόσθεσε.

Ο Μπαγί έκανε αυτές τις διευκρινίσεις ερωτηθείς σχετικά με ένα δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς σύμφωνα με το οποίο η Επιτροπή διαπραγματεύεται με την Ισπανία το να της δώσει περισσότερο χρόνο προκειμένου να μειώσει το έλλειμμά της στο 3% του ΑΕΠ της, κάτι το οποίο ως σήμερα υποχρεούται να κάνει έως το 2014.

Ωστόσο η χώρα αναμένεται να χρειαστεί μεγαλύτερο διάστημα για την επίτευξη του δημοσιονομικού αυτού στόχου λόγω της βαθύτερης του αναμενομένου οικονομικής ύφεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλείνει πιο ψηλά το ισπανικό έλλειμμα από τους στόχους

Υπό κατάρρευση 3 ισπανικές τράπεζες με απώλειες πολλών δισεκατομμυρίων

Η ισπανική τράπεζα CaixaBank θα απολύσει 2.600 εργαζομένους

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου: «κούρεμα» καταθέσεων και στην Ισπανία!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version