Κόσμος

Η έκρηξη στο Τέξας ήταν τόσο ισχυρή που καταγράφηκε ως σεισμός!

Η ένταση της έκρηξης στο εργοστάσιο λιπασμάτων της πόλης Γουέστ, κοντά στο Γουέικο του Τέξας, ήταν τόσο μεγάλη που καταγράφηκε ως σεισμική δόνηση μεγέθους 2,1 ρίχτερ, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Κέντρο Γεωφυσικών Μελετών (USGS).

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, η δόνηση έγινε αισθητή σε μια ακτίνα 80 χιλιομέτρων γύρω από το εργοστάσιο.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακριβής απολογισμών των θυμάτων της έκρηξης. Υπολογίζεται ότι οι νεκροί είναι 5-15, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 160. Πολλά σπίτια γύρω από το εργοστάσιο καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Το μέγεθος του σεισμού καταγράφει μόνο τη μετακίνηση του εδάφους και όχι το ωστικό κύμα που προκλήθηκε στην επιφάνεια, διευκρινίζει το USGS.

Η εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ ανέφερε ότι ένας σεισμογράφος στο Αμαρίγιο του Τέξας, σε απόσταση περίπου 650 χιλιομέτρων από το Γουέστ, κατέγραψε επίσης την έκρηξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομπάμα: “Θα καλύψουμε όλες τις ανάγκες του Τέξας”

Τέξας: Αγνοούμενοι πυροσβέστες και 160 τραυματίες μετά την καταστροφική έκρηξη

Η στιγμή της έκρηξης στο Τέξας: “Μπαμπά, δε μπορώ να ακούσω! Σε παρακαλώ πάμε να φύγουμε!” (VIDEO)

Σύγχυση για τα θύματα της έκρηξης στο Τέξας: 5 έως 15 οι νεκροί

“Έμοιαζε με πυρηνική έκρηξη!” – Εικόνες καταστροφής στο εργοστάσιο λιπασμάτων στο Τέξας – Video σοκ από τη στιγμή της έκρηξης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Υπάρχει ακόμα χρόνος για διπλωματία με το Ιράν» λέει η Βρετανία – Θα παραστεί στις συνομιλίες της Γενεύης
Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Λάμι ταξιδεύει από την Ουάσινγκτον στη Γενεύη για διευρυμένες συνομιλίες της ΕΕ με τον ΥΠΕΞ του Ιράν, Αμπάς Αράγκτσι
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, David Lammy
Γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ καθυστερεί την επίθεση στο Ιράν – Η στρατηγική και οι φόβοι του Αμερικανού προέδρου
Παρά την επιθετική ρητορική, ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει πιστός στην τακτική της αναμονής και αναφέρει συχνά πυκνά πως το θέμα μπορεί να λυθεί με διπλωματία.
Ντόναλντ Τραμπ 1