Κόσμος

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επικύρωσε τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επικύρωσε και τυπικά την παράταση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας για έξι μήνες ακόμη, έως τον Ιούλιο του 2019.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω ανακοίνωσης ενημερώνει ότι «στις 21 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο της Ευρώπης παρέτεινε τις οικονομικές κυρώσεις που αφορούν εξειδικευμένους τομείς της ρωσικής οικονομίας, έως την 31η Ιουλίου του 2019» ενώ επισημαίνεται ότι η απόφαση αυτή σχετίζεται με το ότι «δεν υπήρξε καμία πρόοδος στην εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ».

Οι αρχηγοί κρατών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είχαν λάβει την απόφαση για την παράταση των κυρώσεων κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής στις 13 Δεκεμβρίου, στην οποία ωστόσο αποφάσισαν να μην επιβάλλουν άλλες κυρώσεις με αφορμή την σύλληψη από την Ρωσία τριών ουκρανικών πλοίων στα στενά του Κέρτς.

Οι κυρώσεις αφορούν τον χρηματοπιστωτικό, ενεργειακό και αμυντικό τομέα, καθώς τα προϊόντα διπλής χρήσεως και είχαν επιβληθεί τον Ιούλιο του 2014 μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ – Είχε κατηγορήσει τον Επστάιν και τον πρίγκιπα Άντριου για βιασμό
Τον Αύγουστο του 2021, η Βιρτζίνια Τζουφρέ μήνυσε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών και είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Έπσταϊν
Η Βιρτζίνια Τζούφρε
Ο πλανήτης ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τον Πάπα Φραγκίσκο - Το σφράγισμα του φέρετρου και η πορεία προς την ταφή
Ο τάφος του Πάπα Φραγκίσκου θα είναι λιτός, όπως εκείνος το είχε ζητήσει, από μάρμαρο Λιγυρίας (επαρχία της βόρειας Ιταλίας), από τη γη της καταγωγής των παππούδων του
Πάπας Φραγκίσκος στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου