Παρασκευή, 16 Αυγ.
31oC Αθήνα

Η Ευρώπη στα χειρότερα της, Μέρος Δεύτερο

Η Ευρώπη στα χειρότερα της, Μέρος Δεύτερο

Χθές ήταν η Αυστρία των καπνισμένων νιάτων, η Βουλγαρία που καλό είναι να μην σε λένε δημοσιογράφο και το καταναλωτικό δράμα της Δανίας. Σήμερα προχωράμε για να ολοκληρωθεί ο κύκλος γνωριμίας με την Ευρωπαική Ένωση στα απόλυτα και εντελώς χειρότερα της

Ελλάδα: Το υψηλότερο εξωτερικό χρέος

Το ξέρουμε, το ζήσαμε, το αποπληρώνουμε, θα συνεχίσουμε έτσι ακριβώς για αιώνες ακόμη, ό,τι λεφτά υπήρχαν υπήρχαν, τώρα προχωράμε προς το μέλλον της ανεπτυγμένης φαντασίας. Στην ίδια έρευνα, κάτω από το Πιο Χρεωμένος Λαός είχε αναδειχθεί και το χαρακτηριστικό Λαός Με Τα Πιο Τριχωτά Χέρια που είναι απόλυτα συκοφαντικό και λάθος.

Ουγγαρία: Υψηλότερος Φόρος Προστιθέμενης Αξίας

Εδώ το στανταράκι στο ΦΠΑ φτάνει ένα 27% ενώ μια σειρά από άλλες οικονομικές επιβαρύνσεις εισς βάρος του πολίτη και καταναλωτή κάνουν την χώρα με τα βιολιά να είναι ΚΑΙ στη Βούδα αλλά ΚΑΙ στην Πέστη η ιδανική χώρα για αυτόν που θέλει να εργάζεται και να του τα παίρνει το κράτος. Εαν έχεις αυτό το φετίχ, η Ουυγαρία θα σε ενθουσιάσει.

Ιρλανδία: Υψηλότερο ποσοστό κυστικής ίνωσης

Εδώ τα αστεία άστα για τους αστείους. Περίπου 1 στα 1.800 παιδιά ετκιμάται ότι ότι γεννιούνται κάθε χρόνο στην Ιρλανδία ενώ το ποσοστό του πληθυσμού που θεωρείται ότι είναι φορείς είναι ανησυχητικά υψηλό.

Ιταλία: Οι περισσότεροι ΚΑΙ μακαρονάδες ΚΑΙ φοροφυγάδες

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ούτε ότι ο Αλ Καπόνε ήταν Ιταλός, ούτε ότι τελικά τον συνέλαβαν για οικονομικά εγκλήματα, ούτε ότι τα Μπούνγκα Μπούνγκα έχουν έξοδα κυρίως όμως ούτε ότι η Μαφία με τη Φοροδιαφυγή είναι δύο έννοιες αλληλοσυμπληρώμενες, σχεδόν ερωτευμένες η μία με την άλλη. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο η Ιταλική κυβέρνηση χάνει 239 δισεκατομύρια δολάρια. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος όσο περιμένω να δέσει η μπολονέζ, κάθε λεπτό της ώρας η ιταλική υπηρεσία είσπραξης φόρων υφίσταται ζημία ύψους 347.000 ευρώ από εισοδήματα και εισπράξεις που δεν δηλώνονται, ενώ για να αποκτήσουμε μια απόλυτα ολοκληρωμένη εικόνα του ακριβοδίκαιου συστήματος της χώρας, επί του συνόλου των φορολογικών εισπράξεων, το 86,7% καταβάλλεται από μισθωτούς και συνταξιούχους. «Κάτι που δείχνει ότι υπάρχει μια βαθιά, αδικαιολόγητη ανισότητα μεταξύ των φορολογούμενων» είπε η Λα Ρεπούμπλικα που πιάνει πουλιά στον αέρα.

Λιθουανία: Περισσότεροι φυλακισμένοι ανά τετραγωνικό μέτρο

Πόσοι και ποιά σίδερα μασάνε; Αυτή η ερώτηση πλέον πήρε την απάντηση της αφού τώρα ξέρουμε. Στην κλίμακα της ΕΕ με τους περισσότερους φυλακισμένους ανά 100.000 κατοίκους πρώτη έρχεται h Λιθουανία με με 315/100.000 για να ακολουθήσουν αυτά τα καμάρια. Λετονία (297), Εσθονία (245), Πολωνία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία,. Τσεχία, Βουλγαρία, Ισπανία, Μάλτα, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Ελλάδα (114). Τους λιγότερους φυλακισμένους έχουν η Σουηδία (51), Δανία και η Σλοβενία οπότε εαν είσαι κακοποιό στοιχείο και σου αρέσει η άνεση και ο άπλετος χώρος στα σωφρονιστικά ιδρύματα βγάζεις εισιτήριο για Σκανδιναβία εχθές.

Λουξεμβούργο: Τα λιγότερα λεφτά στην εκπαίδευση δίνονται εδώ

Ο παράδεισος της φοροαποφυγής για σειρά από επιχειρήσεις δεν είναι μόνο αυτό. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Thrilist στο Λουξεμβούργο ξοδεύτηκε μόλις το 3.15% του ΑΕΠ πήγαν στην παιδεία κάτι που δεν εντυπωσιάζει και πολλούς. Στο Λουξεμβούργο εαν υπάρχει ένα Υπουργείο που συντονίζει το 24ωρο είναι ένα και αυτό είναι των Μυστικών Οικονομικών που έχει αποφασίσει να συνάψει και άλλες συμφωνίες με κολλοσούς αλλά και να προσθέσει περισσότερο φωνήεντα στο όνομα της χώρας.

Μάλτα: Η πιο ακατάλληλη χώρα για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση

Εαν θες να βγάλεις λεφτά και θες να επενδύσεις σώνει και καλά στη Μάλτα γιατί εκτιμώς τη μονομανία της στις συμμετοχές της στον Ευρωπαικό Διαγωνισμό Τραγουδιού, πάρε τις μπανάνες σου και στήσε πάγκο. Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας η Μάλτα έχει τόσο εξουθενωτική γραφιοκρατεία για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση που καλύτερα είναι να μην κάνεις κανένα ξεκίνημα ποτέ. Ακόμη και η Κίνα είναι πιο οργανωμένη μέσα στα μιλιούνια της, σχολίασαν Παγκόσμιοι Τραπεζίτες και μετά συνέχισαν να τρώνε δημόσιο χρήμα.

Ολλανδία: Υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας σε ποδηλάτες

Εαν θεωρούσες ότι γνώριζες και μπορούσες να επιβεβαιώσεις ότι οι Ολλανδοί είναι ο λαός που καταναλώνει περισσότερη μαριχουάνα από τη Μάιλι Σαίρους, ήσουν λάθος. Αυτοί είναι οι Δανοί που κάπως έτσι ξεπερνούν το γνωστό καταναλωτικό τους δράμα (βλ. Μέρος Πρώτο). Στην Ολλανδία απονέμεται η δυσάρεστη πρωτιά των περισσότερων θανατηφόρων ποδηλατικών ατυχημάτων οπότε καμία ορθοπεταλιά στο Άμστερνταμ. Μόνο μπλουμ στα κανάλια.

Πολωνία: Μικρότερο ποσοστό γιατρών ανα κάτοικο

Για να το αποδώσω πιο απλά, είναι πιο πιθανό να μπορέσεις να προφέρεις σωστά ένα όνομα γιατρού παράνα τον συναντήσεις σε φυσικό χρόνο.

Πορτογαλία: Η υπογεννητικότητα τους ανήκει

Ναι, τα fado είναι πολύ υπέροχα μέσα στη λυρικότητα τους και η Λισαβώννα είναι μια πόλη για να κάνεις βόλτες με τους έρωτες σου. Επιπλέον, εδώ στην άρη της ΜΕσογείου οι άνθρωποι μάλλον προτιμούν να καβαλάνε κύμματα κάνονατς surf παρά να γονιμοποιούνται μεταξύ τους αφού στην Πορτογαλία καταγράφεται ο χαμηλότερος δείκτης στις γεννήσεις με 7,9% για να ακολουθήσουμε και οι υπόλοιποι που έχουμε ταμπεραμέντο (Ελλάδα και Ιταλία με 8,5%).

Ρουμανία: Λιγότεροι κινηματογράφοι ανά κάτοικο

Μόλις 3.8 αίθουσες κινηματογράφου ανά ένα εκατομύριο κατοίκους; Πάμε καλά; Το Ιντερστέλαρ δηλαδή πώς θα το απολαύσουν για εξοντωτικά πολλές ώρες οι Ρουμάνοι σινεφίλ μα τον Τουτατί και άλλες Ρωμαικές θεότητες; Στον αντίποδα η Τσεχία με 49.1 κινηματογράφους ανα εκατομύριο, μάλλον γιατί εκεί γίνεται και κάνα παζάρι σκλάβων και πρέπει κάπου να τους στριμώξουν όλους μαζί (βλ. Μέρος Πρώτο ξανα).

Σλοβακία: Οι πιο αδιάφοροι ψηφοφόροι

Πες ότι είσαι πολιτικός. Πες ότι διεκδικείς τη σλοβακική τίμια ψήφο. Πες ότι θες, καλύτερα να αλλάξεις επάγγελμα αφού μόλις το 13.05% του πληθυσμού ενδιαφέρεται για τις παραμύθες σου. Αν εξακολουθείς να είσαι πολιτικός και διαβάζεις αυτό το αφιέρωμα μάθε ότι σε περιμένει λαμπρή καριέρα και αυλή στο Βέλγιο όπου ένα 89.64% του πληθυσμού πηγαίνει στην κάλπη για να δει πόσο μεγάλη είναι η οπή της και να σημειολογήσει στον όγκο, το υλικό, το βάρος της κοκ.

Σλοβενία: Περισσότεροι θάνατοι από αλκοόλ

Εδώ, ο Σπύρος Παπαδόπουλος και όλοι όσοι κάνουν καμπάνια επάνω στο γλέντι και την κρασοκανάτα θα ήταν εχθρός του λαού.

Ισπανία: Υψηλότερο ποσοστό μαθητών που δεν ολοκληρώνουν τις σπουδές τους

Για ένα περίεργο λόγο το 23.5% των ισαπνών δεν ολοκληρώνουν την υποχρεωτική δημόσια εκπαίδευση τους κάτι που με οδηγεί στη συνειδητοποίηση ότι ένα 23.5% αναγνωστών του NewsIt στην Ιβηρική Χερσόνησο δεν καταλαβαίνει ότι μιλάμε τώρα για αυτούς. Φειλ.

Ηνωμένο βασίλειο: Μεγαλύτερη χρήση κοκαίνης

Μην ξύνεις τη μύτη σου, μην πιάνεις το ρουθούνι, μην κάνεις ήχους σαν να μυρίζεις μόνιμα κάτι, μην πεταρίζει το βλέμα σου και μην έχεις τετοια χαρά που διαβαζεις όλο αυτό. Εαν ισχύουν όλα τα παραπάνω θα καταλήξω ότι είσαι αναγνωστης Βρετανός που κάνεις χρήση του Κολομβιανού προιόντος αφήνοντας τις αμφεταμίνες, το ecstasy και το LSD στους άλλους συμπολίτες σου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε