Κόσμος

Η Φινλανδία απαντά στη Ρωσία: «Είμαστε έτοιμοι ακόμα και για πυρηνικά»

Η Φινλανδία «σηκώνει το γάντι» που πέταξε η Ρωσία και δηλώνει έτοιμη να απαντήσει σε κάθε είδους πίεση ή αντίποινα της Ρωσίας, επειδή θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, εφόσον μάλιστα χρειαστεί.

Η Φινλανδία «είναι κυρίαρχο κράτος και λαμβάνει ανεξάρτητες αποφάσεις για την ασφάλεια και την άμυνά της» απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας στο Newsweek, μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι θα «κόψει» το ρεύμα από αύριο Σάββατο (14.5.2022).

«Η Φινλανδία γνωρίζει τις διάφορες προκλήσεις που εμπλέκονται στη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ και είναι προετοιμασμένη για ποικίλες υβριδικές απειλές, κυβερνοαπειλές και στρατιωτικά μέσα πίεσης» πρόσθεσε το φινλανδικό ΥΠΕΞ.

Αυτή, ωστόσο, δεν είναι η μοναδική προετοιμασία της Φινλανδίας σε ρωσικά αντίποινα, μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, καθώς η DailyMail αναφέρει πως το Ελσίνκι έχει ετοιμάσει 500 υπόγεια οχυρά με ειδική κατασκευή για ενδεχόμενη πυρηνική επίθεση! Σε αυτά θα μπορούν να βρουν καταφύγιο έως και 900.000 άνθρωποι -300.000 περισσότεροι, δηλαδή, από τον πληθυσμό της πρωτεύουσας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Φινλανδίας, Σαούλι Νιινίστο, αποκάλυψε στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ σχεδιάζει τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, ώστε να συζητήσουν τις απειλές της Ρωσίας για τα εδάφη της Φινλανδίας, σε ενδεχόμενη ένταξη του Ελσίνκι στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Με τη ρωσική κυβέρνηση να «διατυμπανίζει» ότι ενδεχόμενη ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα αποτελέσει «απειλή για τα εδάφη της» και θα φέρει τη Φινλανδία απέναντι από τη Ρωσία, ο Φινλανδός πρόεδρος,, σχεδιάζει να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και να ανταλλάξουν απόψεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έσοδα ρεκόρ για το Χονγκ Κονγκ από τις συναυλίες των Coldplay που παρακολούθησαν 200.000 κόσμου
Το Χονγκ Κονγκ στοιχηματίζει σε εκδηλώσεις - υπερπαραγωγές, καθώς η πόλη είναι κορυφαίος ασιατικός προορισμός για συναυλίες παγκόσμιας κλάσης, αθλητικά τουρνουά και πολιτιστικά θεάματα
Ο τραγουδιστής των Goldplay Κρις Μάρτιν
Η αγκαλιά του Πάπα Φραγκίσκου στον μικρό Εμάνουελ που έκλαιγε για τον νεκρό άθεο πατέρα του
Το παιδί, που ονομάζεται Εμάνουελ προσπαθεί να κάνει μια ερώτηση στον Πάπα κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην ενορία του Αγίου Παύλου του Σταυρού στη Ρώμη τον Απρίλιο του 2018
Ο Πάπας Φραγκίσκος αγκαλιάζει τον μικρό Εμάνουελ