Κυριακή, 18 Αυγ.
28oC Αθήνα

Η Γαλλία πνίγεται και ο Ολάντ κάνει εγκαίνια… ΦΩΤΟ

Η Γαλλία πνίγεται και ο Ολάντ κάνει εγκαίνια… ΦΩΤΟ

Οι Γάλλοι δεν αισθάνονται και πολύ καλά τελευταία. Μια οι απεργίες που έχουν παραλύσει τα πάντα, μια ο κίνδυνος να καταστραφεί το Euro 2016 λόγω των απεργιών και ήρθαν και οι πλημμύρες!

Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στη Γαλλία είναι πραγματικά απίστευτα. Εκτός από τις απεργίες που έχουν παραλύσει τα πάντα ήρθε και το κύμα κακοκαιρίας με καταρρακτώδεις βροχές με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα όχι μόνο στα σύνορα με το Βέλγιο αλλά και στο ίδιο το Παρίσι!

Ο Σηκουάνας έχει φουσκώσει επικίνδυνα. Όλες οι κρουαζιέρες με τα λεγόμενα bateaux mouches έχουν ματαιωθεί και όσοι μένουν στα σπίτια – βάρκες στις όχθες του Σηκουάνα τα έχουν εγκαταλείψει! Σε κάποιες περιοχές οι πλημμύρες είναι οι χειρότερες του αιώνα. Και τα νερά θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν.

Αποκλεισμένοι κάτοικοι. Κάτοικοι που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Τουρίστες που αλλάζουν τα σχέδιά τους και η κυβέρνηση να τρέχει πανικόβλητη. Εκτός από τον Ολάντ. Ο οποίος κάνει εγκαίνια…

Με απόφαση της δημάρχου του Παρισιού Αν Ινταλγκό έχουν κλείσει οι δρόμοι από την Αριστερή Όχθη έως και τον Πύργο του Άιφελ αφού το ύψος του νερού έχει ανέβει σχεδόν 5 μέτρα πάνω από το κανονικό!

Λόγω της κακοκαιρίας έχουν αναβληθεί πολλοί αγώνες στο περίφημο Rolland Garros, ενώ λόγω των πλημμυρών εκκενώθηκαν 2 φυλακές! Οι διασώστες έχουν απεγκλωβίσει από τα φουσκωμένα νερά σε όλη την χώρα πάνω από 8.000 ανθρώπους ειδικά νότια της Βουργουνδίας στα σύνορα με το Βέλγιο.

Ο Ολάντ εξέφρασε την συμπαράστασή του στα θύματα των πλημμυρών κατά την διάρκεια υπουργικού συμβουλίου και μετά πήγε να εγκαινιάσει ένα νεο τρένο…

Η πρόγνωση του καιρού μιλάει για νέες καταρρακτώδεις βροχές και οι αρχές στο Παρίσι προειδοποιούν τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί αν κινούνται κοντά στις όχθες του Σηκουάνα. Το ύψος των νερών αναμένεται να χτυπήσει “κόκκινο” την Παρασκευή.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε