Τετάρτη, 24 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Η Γερμανία ετοιμάζει δάνεια για τη Σερβία – Τα είπαν Βούτσιτς και Μίλερ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας Γκερντ Μίλερ, ήταν η πρώτη για τον Σέρβο πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο Βερολίνο, όπου βρίσκεται προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Βούτσιτς χαρακτήρισε “πολύ σημαντική” τη συνάντηση με τον κ. Μίλερ, η οποία επικεντρώθηκε σε κονδύλια και δάνεια με ευνοϊκούς όρους που σχεδιάζει να χορηγήσει η Γερμανία στη Σερβία έως το τέλος του τρέχοντος έτους, συνολικού ύψους 140 εκατομμυρίων ευρώ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που άπτονται της εκπαίδευσης των νέων και πρότζεκτ που αφορούν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

“Περηφανευόμαστε για τη μείωση της ανεργίας στη Σερβία. Ωστόσο, οι νέοι άνθρωποι εξακολουθούν να αποτελούν πρόβλημα για εμάς. Αναζητούμε λύσεις προκειμένου να αλλάξουμε το εκπαιδευτικό σύστημα προκειμένου να προετοιμάζονται καλύτερα οι νέοι στα σχολεία για την αγορά εργασίας. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια της Γερμανίας σ’ αυτό” είπε
ο κ. Βούτσιτς.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός προσκάλεσε τον Γερμανό υπουργό να επισκεφθεί το Βελιγράδι, μια πρόσκληση που έγινε αποδεκτή από τον κ. Μίλερ, χωρίς ωστόσο να καθοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία. Ο κ. Βούτσιτς θα συναντηθεί, εντός της ημέρας, με αξιωματούχους της Παγκόσμιας Τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ισλαμιστές απειλούν την πρεσβεία της Σερβίας στη Δαμασκό

Ο Ίβιτσα Ντάτσιτς επικεφαλής της σερβικής αποστολής στη συνεδρίαση του Σ.Α. του ΟΗΕ για το Κόσοβο

Εμπάργκο: Εισαγωγές από τη Σερβία, επέτρεψε η Ρωσία

Το Βελιγράδι δεν θα επιδοτήσει τις εξαγωγές προς τη Ρωσία, αλλά δεν θα προχωρήσει σε εμπάργκο

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε