Κόσμος

Η γυναίκα που άνοιξε στους δράστες της επίθεσης στο Παρίσι: Ήθελα να σώσω την κόρη μου

Για τις στιγμές τρόμου που έζησε στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι μίλησε η 32χρονη σκιτσογράφος Corinne Rey.

Είναι η γυναίκα που έδωσε τον απαραίτητο κωδικό και απέκτησαν πρόσβαση στα γραφείο οι φανατικοί μουσουλμάνοι.

Γνωστή και ως Coco, η σκιτσογράφος είπε ότι είχε πάει να πάρει την κόρη της από το νηπιαγωγείο όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με τους ενόπλους.

“Πήγα απλά να πάρω την κόρη μου από το νηπιαγωγείο. Όταν έφτασα στην μπροστινή πόρτα του κτιρίου, δύο μασκοφόροι ένοπλοι μας απείλησαν.

Ήθελαν να μπουν μέσα, να ανέβουν. Πληκτρολόγησα τον κωδικό. Πυροβόλησαν προς τους Wolinski, Cabu.. διήρκησε πέντε λεπτά.

Βρήκα καταφύγιο κάτω από ένα γραφείο. Μιλούσαν άπταιστα γαλλικά. Είπαν ότι ήταν από την Αλ Κάιντα”, σημείωσε μιλώντας στην L’ Humanite.

Πηγή: Mirror

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάρκο Ρούμπιο: Αν δεν τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ θα πρέπει να εγκαταλείψουν την προσπάθεια
Ο Τραμπ συνεχίζει να ενδιαφέρεται για μια συμφωνία, τόνισε, αλλά έχει πολλές προτεραιότητες και δεν είναι διατεθειμένος να προχωρήσει περαιτέρω εκτός κι αν υπάρχουν ενδείξεις προόδου.
Μάρκο Ρούμπιο