Παρασκευή, 9 Αυγ.
35oC Αθήνα

Η Ιαπωνία «ταρακουνήθηκε» για δεύτερη ημέρα με σεισμό 5,3 Ρίχτερ

Η Ιαπωνία «ταρακουνήθηκε» για δεύτερη ημέρα με σεισμό 5,3 Ρίχτερ
AP Photo

Νέος σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών σημειώθηκε το απόγευμα (τοπική ώρα) της Παρασκευής (09.08.2024) στο Τόκιο στην Ιαπωνια και στις γύρω περιοχές, όπως ανακοίνωσε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA), μία ημέρα αφότου η κυβέρνηση εξέδωσε για πρώτη φορά στα χρονικά προειδοποίηση για κίνδυνο μεγάλου σεισμού στις ακτές της χώρας στον Ειρηνικό ωκεανό.

Σύμφωνα με την JMA, το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην περιφέρεια Καναγκάβα στην ανατολική Ιαπωνία.

Η κυβέρνηση εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση για ισχυρό σεισμό στην πρωτεύουσα και στις περιφέρειες Καναγκάβα, Σαϊτάμα, Γιαμανάσι και Σιζουόκα, χωρίς προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ο σεισμός ταρακούνησε κτίρια στο Τόκιο μετά την προειδοποίηση. Το μετρό του Τόκιο σταμάτησε σε τουλάχιστον μία από τις γραμμές των συρμών του όμως η λειτουργία επανήλθε σύντομα.

Η κατάσταση όσον αφορά τις ζημιές που έχουν προκληθεί στις χειρότερα πληγείσες περιοχές, όπως στο δυτικό τμήμα της περιφέρειας Καναγκάβα δεν είναι μέχρι στιγμής σαφής.

Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι αφού η κυβέρνηση είχε στείλει προειδοποιήσεις για ισχυρό σεισμό στους κατοίκους στο Τόκιο και στις περιφέρειες Καναγκάβα, Σαϊτάμα, Γιαμανάσι και Σιζουόκα.

Ορισμένες σιδηροδρομικές γραμμές, περιλαμβανομένων των τρένων υψηλής ταχύτητας της Central Japan/Shinkansen σταμάτησαν τη λειτουργία τους σε περιοχές κοντά στο Τόκιο και στην Καναγκάβα.

Ο πυρηνικός σταθμός Χαμαόκα στην περιφέρεια Σιζουόκα δεν έχει επηρεαστεί από τον σεισμό, μετέδωσε επίσης η δημόσια τηλεόραση, που επικαλείται την εταιρία Chubu Electric Power.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις