Site icon NewsIT

Η ιστορική φράση Ουκρανών στρατιωτών «ρωσικό πλοίο άντε γα@@σου» δεν καταχωρείται ως εμπορικό σήμα, λέει η ΕΕ

13.11.2024 | 17:10
Η ιστορική φράση Ουκρανών στρατιωτών «ρωσικό πλοίο άντε γα@@σου» δεν καταχωρείται ως εμπορικό σήμα, λέει η ΕΕ

REUTERS/Valentyn Ogirenko

 

Συνοριοφύλακες από την Ουκρανία προσπάθησαν να καταχωρήσουν, ως εμπορικό σήμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την φράση «ρωσικό πλοίο άντε και γα@@σου» , η οποία είχε γίνει «viral» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει μείνει στην ιστορία.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έκρινε σήμερα (13.11.2024) ότι η ιστορική φράση είναι ένα πολιτικό μήνυμα που δεν αποτελεί εμπορική ένδειξη και έτσι απέρριψε το αίτημα που είχε καταθέσει η Ουκρανία για την καταχώρησή του.

Κατά την πρώτη ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022, ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο, προσεγγίζοντας το ουκρανικό Φιδονήσι στη Μαύρη Θάλασσα, με σκοπό να το καταλάβει, έδωσε εντολή στη μικρή ομάδα Ουκρανών στρατιωτών που είχαν τη βάση τους εκεί να παραδοθούν.

Η απάντηση των Ουκρανών στρατιωτών απέναντι στην εντολή των Ρώσων εισβολέων έμελλε να μείνει στην Ιστορία και να αποτελέσει ένα πρώτο δείγμα της ουκρανικής αντίστασης απέναντι στη ρωσική εισβολή: «Ρωσικό πολεμικό πλοίο, άντε και γ@@@σου».

Η ουκρανική κυβέρνηση ήλπιζε να κατοχυρώσει αυτό το εμπορικό σήμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, καθώς και για εκδοτικές υπηρεσίες, εκπαίδευσης, αναψυχής και αθλητισμού.

Η ιστορική φράση που είχε τυπωθεί σε ουκρανικά γραμματόσημα REUTERS/Edgar Su/File Photo

Ωστόσο, το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης απάντησε αρνητικά στο αίτημα και οι Ουκρανοί οδήγησαν το θέμα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Δικαστήριο απέρριψε την έφεση της ουκρανικής κυβέρνησης.

«Η εν λόγω φράση είναι ένα «πολιτικό μήνυμα» που θα συνδεθεί με τη ρωσική επιθετικότητα. (…) Συνεπώς, δεν θα γίνει αντιληπτό από το ενδιαφερόμενο κοινό ως ένδειξη της εμπορικής προέλευσης των προϊόντων και υπηρεσιών στην οποία αναφέρεται», τόνισε το Δικαστήριο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version