Κόσμος

Η Ιταλία απαγορεύει το εξ αποστάσεως check in στα σπίτια τύπου Airbnb

Αυστηρούς ελέγχους προσπαθεί να βάλει η Ιταλία στα σπίτια βραχυχρόνιας μίσθωσης για τους τουρίστες, τύπου Airbnb, με το υπουργείο Εσωτερικών να απαγορεύει ουσιαστικά το «εξ αποστάσεως check in» για τους τουρίστες.

Πρόκειται για πρακτική βάσει της οποίας, ουσιαστικά, οι τουρίστες έως τώρα έστελναν φωτογραφία του διαβατηρίου τους ή της ταυτότητάς τους στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος και – στην συνέχεια – όταν έφταναν στον προορισμό τους, χρησιμοποιούσαν ειδικό κωδικό που τους έχει δοθεί, για να ανοίξουν ένα μικρό κουτί, συνήθως στον εξωτερικό χώρο της πολυκατοικίας, στο οποίο βρίσκονταν τα κλειδιά του διαμερίσματος στην Ιταλία, που νοίκιαζαν μέσω Airbnb ή άλλες παρόμοιες εφαρμογές.

Το υπουργείο Εσωτερικών όμως, με την εγκύκλιό του υπογράμμισε ότι αυτή η διαδικασία δεν σέβεται την ανάγκη απευθείας διακρίβωσης της ταυτότητας των τουριστών, κάτι που απαιτείται, κυρίως, για λόγους που σχετίζονται με την δημόσια ασφάλεια.

Η πρωτοβουλία αυτή των ιταλικών αρχών βασίζεται σε νόμο που είναι ήδη σε ισχύ και στην ανάγκη να ενισχυθούν οι διάφοροι έλεγχοι, ενόψει του Αγίου Έτους των Καθολικών, η έναρξη του οποίου έχει οριστεί, με ειδική τελετή στον Βατικανό, για την παραμονή των Χριστουγέννων.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν, πάντως, ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος δεν απαγορεύει ρητά την τοποθέτηση της ειδικής κλειδοθήκης έξω από τις πολυκατοικίες, αλλά καθιστά απόλυτα σαφές ότι η ταυτότητα των τουριστών θα πρέπει να επιβεβαιώνεται προσωπικά από τον ιδιοκτήτη του ενοικιαζόμενου σπιτιού ή από κάποιο συνεργάτη του.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Έλον Μασκ μοίρασε 2 εκατ. ευρώ για να πείσει πολίτες να ψηφίσουν συντηρητικό για το Ανώτατο Δικαστήριο
Ο μεγιστάνας έβαλε τα «μεγάλα μέσα» για να πείσει τους ψηφοφόρους να επιλέξουν τον συντηρητικό υποψήφιο ο οποίος φαίνεται πως θα χάσει από την φιλελεύθερη υποψήφια την οποία στηρίζουν οι Δημοκρατικοί
Ο Έλον Μασκ
Τι θα γινόταν αν σεισμός 9 Ρίχτερ χτυπούσε την Ιαπωνία - Τουλάχιστον 330.000 οι νεκροί, τσουνάμι και απόλυτη καταστροφή
Υπαρκτός ο κίνδυνος για μέγα - σεισμό μεγέθους 9 Ρίχτερ στην Ιαπωνία. Θα προκαλούσε τον εκτοπισμό 1,23 εκατομμύριο κατοίκων ή αλλιώς του 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας
Φωτογραφία αρχείου Reuters