Site icon NewsIT

Η Κάμαλα Χάρις επέλεξε για υποψήφιο αντιπρόεδρο τον Τιμ Γουόλς, τον κυβερνήτη της Μινεσότα

06.08.2024 | 16:03
Η Κάμαλα Χάρις επέλεξε για υποψήφιο αντιπρόεδρο τον Τιμ Γουόλς, τον κυβερνήτη της Μινεσότα

FILE PHOTO: Minnesota Governor Tim Walz speaks to the press after attending a meeting with U.S. President Joe Biden and other Democratic governors at the White House in Washington, U.S., July 3, 2024. REUTERS/Elizabeth Frantz/File Photo

Τον κυβερνήτη της Μινεσότα Τιμ Γουόλς επέλεξε ως υποψήφιο αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών η Κάμαλα Χάρις, όπως μετέδωσε το CNN.

O 60χρονος Τιμ Γουόλς είναι πρώην εκπαιδευτικός, διανύει τη δεύτερη θητεία του ως κυβερνήτης της Μινεσότα και προεδρεύει της Ένωσης Δημοκρατικών Κυβερνητών.

Είχε υπηρετήσει 12 χρόνια στο Κογκρέσο, εκπροσωπώντας μια αγροτική περιφέρεια, όπου κυριαρχούσαν κυρίως οι Ρεπουμπλικάνοι.

Όπως αναφέρει το BBC, η Κάμαλα Χάρις δεν έχει ακόμη επικοινωνήσει με τον Τιμ Γουόλς. Αναμένεται να κάνει την επίσημη παρουσίασή του σε μεγάλη συγκέντρωση.

Ως κυβερνήτης ο Γουόλς έχει προωθήσει μια προοδευτική ατζέντα, που περιλαμβάνει δωρεάν σχολικά γεύματα, στόχους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, φορολογικές περικοπές για τη μεσαία τάξη και διευρυμένη άδεια μετ’ αποδοχών για τους εργαζόμενους στη Μινεσότα.

Είναι σταθερός υπερασπιστής των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων των γυναικών, αλλά επέδειξε συντηρητικά αντανακλαστικά, όσο εκπροσωπούσε την αγροτική πολιτεία του στη Βουλή των ΗΠΑ.

Ο Τιμ Γουόλς είναι ο 41ος Κυβερνήτης της Μινεσότα. Εξελέγη πρώτη φορά το 2018 και επανεξελέγη το 2022. Πριν γίνει κυβερνήτης, υπηρέτησε ως μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ εκπροσωπώντας την 1η εκλογική περιφέρεια της Μινεσότα από το 2007 έως το 2019

Ο Γουόλς γεννήθηκε στη Νεμπράσκα και υπηρέτησε στην Εθνοφρουρά των ΗΠΑ για 24 χρόνια. Αργότερα εργάστηκε ως δάσκαλος και προπονητής ποδοσφαίρου, πριν ασχοληθεί με την πολιτική​​.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως κυβερνήτης, αντιμετώπισε προκλήσεις όπως η πανδημία COVID-19 και οι κοινωνικές ταραχές μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ​.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version