Τρίτη, 6 Αυγ.
30oC Αθήνα

Η Καμάλα Χάρις και επίσημα υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ – Πήρε το χρίσμα των Δημοκρατικών

Η Καμάλα Χάρις και επίσημα υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ – Πήρε το χρίσμα των Δημοκρατικών

Η Καμάλα Χάρις είναι και με τη «βούλα» πια υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το φθινόπωρο και θα έρθει αντιμέτωπη με τον Ντόναλντ Τραμπ. 

Η Καλάμα Χάρις εξασφάλισε και επίσημα το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών τη Δευτέρα (06.08.24) και έγινε η πρώτη έγχρωμη γυναίκα που ηγείται ψηφοδελτίου μεγάλου κόμματος. Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις όχι μόνο έκλεισε την ψαλίδα, αλλά ξεπέρασε στην πρόθεση ψήφου τον Ντόναλντ Τραμπ, τρεις μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ξεπέρασε στην πρόθεση ψήφου τον Ντόναλντ Τραμπ, τρεις μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση του CBS, που είδε το φως της δημοσιότητας την περασμένη Κυριακή (05.08.24) το 50% των ψηφοφόρων δηλώνουν ότι θέλουν να ψηφίσουν τη Χάρις, έναντι 49% για τον Τραμπ.

 Το προβάδισμα της Χάρις είναι αμελητέο και εντός του περιθωρίου λάθους της δημοσκόπησης – είναι όμως ένα προβάδισμα που δεν είχε ποτέ μέχρι τώρα ο Τζο Μπάιντεν.

Η νυν αντιπρόεδρος φαίνεται ότι στηρίζεται κυρίως από τις γυναίκες και τους μαύρους ψηφοφόρους. Χαρακτηριστικό είναι ότι, σε σύγκριση με τον Ιούλιο, περισσότεροι μαύροι δηλώνουν σήμερα ότι σκοπεύουν να πάνε να ψηφίσουν τον Νοέμβριο.

Η πρόκληση για την Κάμαλα Χάρις θα είναι να διατηρήσει αυτή τη θετική δυναμική και τους επόμενους τρεις μήνες, μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις