Site icon NewsIT

Η Κάμαλα Χάρις «κλείνει την ψαλίδα» με τον Τραμπ – Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση μετά την παραίτηση Μπάιντεν

25.07.2024 | 22:36
Η Κάμαλα Χάρις «κλείνει την ψαλίδα» με τον Τραμπ – Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση μετά την παραίτηση Μπάιντεν

Νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι η Κάμαλα Χάρις «μπήκε» δυναμικά στην προεκλογική εκστρατεία για την προεδρική κούρσα των ΗΠΑ ενάντια στον Ντόναλντ Τραμπ.

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την παραίτηση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, από την κούρσα για τη νέα προεδρία των ΗΠΑ, και την υποστήριξή του στην αντιπρόεδρο, Κάμαλα Χάρις, φαίνεται πως οι Δημοκρατικοί «επανενώθηκαν» και έχουν «βάλει μπρος» με στόχο τη νίκη στις προεδρικές εκλογές.

Το CNN δημοσίευσε μία νέα δημοσκόπηση, η οποία μελετά τα ποσοστά που συγκεντρώνει η Κάμαλα Χάρις ως νέα υποψήφια για λόγο των Δημοκρατικών.

Όπως φαίνεται η Καμάλα Χάρις έχει μεγαλύτερη απήχηση στους αφροαμερικανούς και στους νεότερους ψηφοφόρους σε σχέση με τον Τζο Μπάιντεν. Ωστόσο, τα αποτελέσματα του 2020 δείχνουν ότι η Χάρις μπορεί να κερδίσει ακόμη περισσότερο έδαφος με τη στήριξη αυτών των ομάδων στον αγώνα της με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η δημοσκόπηση του CNN:

H ολοκληρωμένη δημοσκόπηση μετά την αποχώρηση Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα έγινε από το CNN και η Χάρις φαίνεται να κλείνει την ψαλίδα με τον Τραμπ.

To CNN σε έκτακτο δελτίο είπε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται πολύ σύντομα να εκφράσει τη στήριξή του στην Καμάλα Χάρις, κάτι που θα της δώσει περισσότερη ώθηση.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με το CNN, περίμενε μέχρι να πάρει το επίσημο χρίσμα του κόμματος των Δημοκρατικών. Τώρα Κάμαλα Χάρις φαίνεται να το έχει, οπότε αναμένεται να εκφράσει και τη στήριξη του.

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, κατ’ αρχάς φαίνεται να κλείνει την ψαλίδα η Κάμαλα Χάρις στο σύνολο των ψήφων. Έχει διαφορά από τον Τραμπ τρεις ποσοστιαίες μονάδες 49% ο Ντόναλντ Τραμπ, ο 46% Καμάλα Χάρις.

Όμως, η προηγούμενη δημοσκόπηση του ίδιου δικτύου και της ίδιας εταιρείας, δηλαδή του CNN, έδινε διαφορά ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Μπάιντεν με έξι ποσοστιαίες μονάδες, κλείνοντας δηλαδή την ψαλίδα.

Eίναι η πρώτη δημοσκόπηση του CNN, που έγινε αφότου ο Μπάιντεν παραιτήθηκε και η Καμάλα Χάρις φάνηκε ότι θα είναι αυτή που θα πάρει το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Όσον αφορά τη συσπείρωση φαίνεται ότι ο Τραμπ παίρνει το 92% των ψηφοφόρων που τον είχαν ψηφίσει σε προηγούμενες εκλογές, ενώ η Κάμαλα Χάρις παίρνει το 95% των ψηφοφόρων που δήλωναν ότι θα ψηφίσουν τον Μπάιντεν.

Πράγμα που σημαίνει ότι φαίνεται να έχει και τη στήριξη όλων σχεδόν των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών.

Στη σημαντική ηλικιακή ομάδα των νέων, η Κάμαλα Χάρις φαίνεται να παίρνει 47%, ενώ το ποσοστό του Μπάιντεν ήταν στο 42% συν πέντε, δηλαδή μονάδες του Τραμπ στο 43% από 49%, χάνει 6 ποσοστιαίες μονάδες που φαίνεται ότι τις παίρνει Κάμαλα .

Οι αφροαμερικανοί ψηφοφόροι 78% για την Κάμαλα Χάρις, 70% ήταν με τον Μπάιντεν. Ο Τραμπ 15% ήταν 23%, στην προηγούμενη δημοσκόπηση, χάνει δηλαδή και σε αυτό κάποια ποσοστά από την Καμάλα Χάρις.

Τέλος στις γυναίκες ψηφοφόρους η Κάμαλα Χάρις φαίνεται να παίρνει 50%, ο Τραμπ 45%, ενώ είχαν και ο Τραμπ και ο Μπάιντεν από 46%.

Υπενθυμίζεται  ότι ο Τραμπ διατηρεί το προβάδισμα που έχει στους λευκούς άντρες χωρίς πτυχίο και είναι σημαντικό προβάδισμα έναντι της Κάμαλα Χάρις. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version