Πέμπτη, 25 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Η Κάμαλα Χάρις κυκλοφόρησε το πρώτο της προεκλογικό σποτ: «Επιλέγουμε την ελευθερία»

Η Κάμαλα Χάρις κυκλοφόρησε το πρώτο της προεκλογικό σποτ: «Επιλέγουμε την ελευθερία»
REUTERS

Το πρώτο προεκλογικό βίντεο της Κάμαλα Χάρις κυκλοφόρησε σήμερα (25.07.2024) και έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου. Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποιεί την φράση «Επιλέγουμε την ελευθερία» ως «μόττο» του σποτ.

Μετά την παραίτηση του Τζο Μπάιντεν που έγινε την περασμένη Κυριακή 21 Ιουλίου, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι στηρίζει την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, να ηγηθεί της υποψηφιότητας των Δημοκρατικών στην προεδρική κούρσα ενάντια στον Ντόναλντ Τραμπ. Σήμερα Πέμπτη, η Κάμαλα Χάρις κυκλοφόρησε το πρώτο της προεκλογικό βίντεο ζητώντας την υποστήριξη του κόσμου.

Με το χαρακτηριστικό τραγούδι της Μπιγιονσέ, «Freedom», «ντύθηκε» το προεκλογικό βίντεο της Χάρις, η οποία φαίνεται στο βίντεο, στην πρώτη της μεγάλη συγκέντρωση στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν,  που έγινε μέσα στην εβδομάδα.

Στο σποτ φαίνονται και εικόνες του Τραμπ αλλά και του υποψηφίου του Τζέι Ντι Βανς προκειμένου να υπογραμμιστεί η αντίθεση ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

«Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι πρέπει να είμαστε μια χώρα χάους, φόβου, μίσους. Αλλά εμείς, επιλέγουμε κάτι διαφορετικό, επιλέγουμε την ελευθερία», λέει η Χάρις στο βίντεο.

«Ελευθερία όχι απλώς να τα βγάζεις πέρα, αλλά να προχωράς. Η ελευθερία να είσαι ασφαλής από τη βία με όπλα. Η ελευθερία να παίρνεις αποφάσεις για το σώμα σου», προσθέτει, αναφερόμενη στην άμβλωση, ένα βασικό ζήτημα για τους Δημοκρατικούς καθώς κατηγορούν τους Ρεπουμπλικάνους ότι περιορίζουν τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις