Κόσμος

Η Κέιτ Μίντλετον σπάει παράδοση 115 ετών και θα απονείμει βασιλικά εντάλματα για πρώτη φορά

Η τελευταία πριγκίπισσα της Ουαλίας που εξέδωσε βασιλικό ένταλμα ήταν η Μαίρη του Τεκ το 1910

Σε μια κίνηση που αναδεικνύει την αυξανόμενη επιρροή της εντός της βασιλικής οικογένειας, η Κέιτ Μίντλετον πρόκειται να σπάσει παράδοση δεκαετιών και να απονείμει βασιλικά εντάλματα – η πρώτη φορά που μια πριγκίπισσα της Ουαλίας κάνει κάτι τέτοιο εδώ και πάνω από έναν αιώνα.

Η 43χρονη πριγκίπισσα Κέιτ Μίντλετον, η οποία επιστρέφει σταδιακά στα δημόσια καθήκοντά της μετά την ανάρρωσή της από τον καρκίνο, θα μπορεί να επιλέξει μερικές από τις αγαπημένες της μάρκες και εταιρείες για να τους αποδώσει αυτήν την τιμητική διάκριση.

Το βασιλικό διάταγμα απονέμεται ως ένδειξη αναγνώρισης σε άτομα ή εταιρείες που έχουν προμηθεύσει τακτικά αγαθά ή υπηρεσίες στη βασιλική οικογένεια. Απονέμεται για διάστημα έως και πέντε ετών κάθε φορά, και η απονομή του δίνει στον κάτοχό του το δικαίωμα να προβάλλει το βασιλικό έμβλημα στα προϊόντα του.

Αν και δεν είναι ακόμη γνωστό πότε ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα απονείμουν τα βασιλικά διατάγματα, πηγές κοντά στην Κέιτ δήλωσαν στους Times του Λονδίνου ότι είναι «ελπίδα» της να ανακοινωθούν εν καιρώ και ότι είναι «πρόθυμη να αναγνωρίσει τις βρετανικές δεξιότητες και τη βιομηχανία».

Με το «φαινόμενο Κέιτ» να προσθέτει 1 δισεκατομμύριο λίρες στη βρετανική βιομηχανία μόδας, το νεύμα της πριγκίπισσας της Ουαλίας είναι μια από τις υψηλότερες τιμές που μπορεί να λάβει μια μάρκα.

Κορυφαίοι οίκοι στη λίστα 

Ο Alexander McQueen βρίσκεται στην κορυφή της λίστας εκείνων που αναμένεται να λάβουν βασιλικό ένταλμα, όπως και οι οίκοι Jenny Packham, Catherine Walker και Mulberry. Άλλα πιθανά φαβορί είναι η μάρκα τσαντών Strathberry, η σειρά tweed ρούχων Holland Cooper και η μάρκα αξεσουάρ Emmy London.

Η τελευταία πριγκίπισσα της Ουαλίας που απένειμε βασιλικά διατάγματα ήταν η βασίλισσα Μαίρη του Τεκ, η οποία άρχισε να τα εκδίδει πριν ο σύζυγός της, Γεώργιος Ε’, ανέβει στον θρόνο το 1910.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας, υπάρχουν σήμερα πάνω από 800 κάτοχοι βασιλικών διαταγμάτων. Αυτοί εκπροσωπούν ένα ευρύ φάσμα, από μεμονωμένους τεχνίτες έως παγκόσμιες πολυεθνικές εταιρείες, καλύπτοντας τομείς που κυμαίνονται από καθαριστήρια και ιχθυοπώλες έως γεωργικά μηχανήματα και λογισμικό υπολογιστών.

Ο Κάρολος ξεκίνησε να εκδίδει βασιλικά διατάγματα ως πρίγκιπας της Ουαλίας το 1980, αλλά αυτό το προνόμιο δεν πέρασε στη σύζυγό του, πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ανακοινώθηκε ότι ο βασιλιάς είχε απονείμει βασιλικά διατάγματα σε 386 εταιρείες που κατείχαν προηγουμένως διατάγματα από τη βασίλισσα Ελισάβετ, συμπεριλαμβανομένων γνωστών εταιριών όπως οι John Lewis, Heinz και Nestlé.

 

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Δανία σηκώνει το γάντι και απαντά στις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς από τη Γροιλανδία - «Δεν απευθύνονται έτσι σε συμμάχους»
«Η Δανία δεν έκανε καλή δουλειά για τον λαό της Γροιλανδίας» είπε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Δανού πρωθυπουργού
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς στη Γροιλανδία
Απελπισία στα χαλάσματα μετά τον φονικό σεισμό στη Μιανμάρ - Σοκαριστικό βίντεο με μαίες που προσπαθούν να σώσουν νεογέννητα
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα» λέει 25χρονος που προσπάθησε να σώσει τη γιαγιά του και τους θείους του από γκρεμισμένο κτήριο - Η στιγμή που γυναίκα γεννά στον δρόμο
Σωστικά συνεργεία στα συντρίμμια κτιρίου στη Μπανγκόκ
Η στιγμή που τα νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στην Κίνα λόγω του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Συγκλονιστικό βίντεο
Οι κάτοικοι στη Γιουνάν της Κίνας, στα σύνορα με τη Μιανμάρ, έζησαν εφιαλτικές στιγμές όταν εξαιτίας του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ ξεχείλισαν το νερό της πισίνας σε ταράτσα κτιρίου
Νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στη Γιουνάν της Κίνας μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ
«Και η Ελλάδα κινδυνεύει από σεισμούς όπως αυτός στη Μιανμάρ» λέει ο Άκης Τσελέντης
«Ακόμα και μακρινοί σεισμοί μεγέθους 7,5 έως 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μπορούν να επηρεάσουν στην Ελλάδα τα πολύ ψηλά κτίρια, μεγάλες γέφυρες, αγωγούς παροχής φυσικού αερίου και ανεμογενήτριες»
Διασώστες στα συντρίμμια κτιρίου μετά τον σεισμό στη Μιανμάρ