Κόσμος

Η Κίνα κλείνει ένα συνοριακό πέρασμα με τη Ρωσία λόγω κορονοϊού

Η Κίνα έκανε γνωστό στη Ρωσία πως θα κλείσει προσωρινά από τις 7 Απριλίου το σημείο διέλευσης Σουϊχενφέ -Παγκραντίστνι στην περιοχή Πριμόριε της ρωσικής Άπω Ανατολής.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών στη Ρωσία η απαγόρευση αυτή από την Κίνα έχει σκοπό να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού καθώς σήμερα

οι αρχές της κινεζικής επαρχίας Χεϊλουντσιάν, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας και συνορεύει με την Ρωσία, κατέγραψαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο 20 νέα κρούσματα του κορονοϊού.

Πρόκειται για άτομα που έφθασαν από την Μόσχα μέσω Βλαδιβοστόκ, τα οποία πέρασαν τα σύνορα με λεωφορείο στο διάστημα από 28 Μαρτίου έως 3 Απριλίου και είναι κινέζοι πολίτες ηλικία από 23 έως 61 ετών και όλοι τους νοσηλεύονται σε νοσοκομείο το οποίο περιθάλπει νοσήσαντες από κορονοϊό.

Χθες Κυριακή, η Κεντρική τηλεόραση στην Κίνα είχε μεταδώσει ότι οι αρχές της επαρχίας Χεϊλουντσιάν (στην οποία βρίσκεται το σημείο διέλευσης Σουϊφενχέ) κατέγραψαν 13 νέα κρούσματα, που αφορούσαν άτομα που είχαν επιστρέψει από την Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Στάρμερ βλέπει σε λίγες ώρες τον Τραμπ στην Ουάσινγκτον και ο Ζελένσκι θα πάει από εκεί στο Λονδίνο
Ο Στάρμερ αναμένεται μετά τον Μακρόν να τονίσει και αυτός στον Τραμπ ότι είναι αναγκαία η υποστήριξη των ΗΠΑ σε ενδεχόμενη ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ σε εκδήλωση στο Λονδίνο για τα τρία χρόνια από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία