Site icon NewsIT

Η Κριμαία στα “χέρια” της Ρωσίας και η Ουκρανία συνδέεται με την Ευρώπη

17.03.2014 | 17:57
Η Κριμαία στα “χέρια” της Ρωσίας και η Ουκρανία συνδέεται με την Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ουκρανία θα υπογράψουν το πολιτικό σκέλος της συμφωνίας σύνδεσής τους στις 21 Μαρτίου, στο περιθώριο της συνόδου των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, προκειμένου να υπογραμμιστεί η ευρωπαϊκή στήριξη στις νέες αρχές του Κιέβου, ανακοίνωσε σήμερα μια διπλωματική πηγή.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ όρισαν την ημερομηνία σήμερα στο αυτή στη έκτακτο συμβούλιό τους, στη διάρκεια του οποίου συμφώνησαν να επιβάλουν κυρώσεις σε βάρος 21 προσώπων από την Ουκρανία και τη Ρωσία, τα οποία κρίθηκε ότι ευθύνονται για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

Και ενώ η Ευρώπη αποφασίζει τη σύνδεσή της με την Ουκρανία, η Κριμαία με το δημοψήφισμά της στην ουσία έδωσε το δικαίωμα στον Βλαντιμίρ Πούτι να καλέσει τους βουλευτές του να επιταχύνουιν τις διαδικασίες προσχώρησης στη Ρωσική Ομοσπονδία του νέου 84ου μέλους της.

Οι βουλευτές των δύο Σωμάτων θα προσέλθουν στην αίθουσα του Αγίου Γεωργίου στο Κρεμλίνο για να ακούσουν το διάγγελμα, «που είναι ήδη έτοιμο», σύμφωνα με πηγές της προεδρικής διοίκησης.

Παρόντες στην όλη διαδικασία θα είναι οι επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κριμαίας, ο πρόεδρος της τοπικής Βουλής Βλαντίμιρ Κονσταντίνοφ και ο πρωθυπουργός της Σεργκέι Αξιόνοφ, οι οποίοι ήδη μεταβαίνουν στη Μόσχα, εξουσιοδοτημένοι από το κοινοβούλιο της χερσονήσου να υπογράψουν τη διακρατική συμφωνία με τη Ρωσία για την ένταξη σ’ αυτήν της Κριμαίας και της «ειδικού καθεστώτος» πόλης της Σεβαστούπολης.

Η Μόσχα απαιτεί να γίνει Ομοσπονδία η Ουκρανία


Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη δυτική Ουκρανία, εάν η χώρα υιοθετήσει ένα ομοσπονδιακό Σύνταγμα και αποδεχθεί την απόσχιση της Κριμαίας.

Το νέο Σύνταγμα της Ουκρανίας θα πρέπει να προβλέπει την αποκέντρωση της εξουσίας και τη διοργάνωση άμεσων τοπικών εκλογών, ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ σε μια ανακοίνωσή του με την οποία παρουσιάζει τις απαιτήσεις της Μόσχας για να υποστηρίξει την δημιουργία μιας διεθνούς «ομάδας υποστήριξης της Ουκρανίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέος Ψυχρός Πόλεμος! Ομπάμα σε Πούτιν: Θα το πληρώσεις! Πάνω από το 95% υπέρ της απόσχισης της Κριμαίας από την Ουκρανία

Ο Πούτιν θα ζητήσει από τα δυο σώματα της ρωσικής Βουλής να εγκρίνει το αίτημα της Κριμαίας

Η Ευρώπη αποφάσισε κυρώσεις κατά 21 Ρώσων

Κριμαία προς Ρωσία: Υιοθετήστε μας! – Επίσημο αίτημα για ένωση και… επιστράτευση

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version