Κόσμος

Η Κύπρος καταδικάζει την προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία

Η Κύπρος με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την παράνομη προσάρτηση εδαφών της ουκρανικής επικράτειας από τη Ρωσία.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: Τα πρόσφατα «δημοψηφίσματα» που διεξήχθησαν στις περιοχές Ντόνετσκ, Χερσώνα, Λουχάνσκ και Ζαπορίζια της Ουκρανίας που κατέχονται από τη Ρωσία, είναι παράνομα, άκυρα και αντίθετα με θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου.

Όλα τα μέλη του ΟΗΕ έχουν υποχρέωση να ακολουθούν και να σέβονται τις πρόνοιες του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ. Η απειλή ή χρήση βίας, η κατοχή, η απόσχιση και η προσάρτηση εδάφους ενός κράτους από ένα άλλο αποτελούν κατάφωρες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου.

Η Κυπριακή Δημοκρατία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία σε ζητήματα που αφορούν αρχές του Διεθνούς Δικαίου, εξαιτίας και των κλιμακούμενων απειλών της Τουρκίας για προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών της και ως εκ τούτου θα συνεχίσει να τηρεί στάση αρχών.

Το Yπουργείο Εξωτερικών επαναλαμβάνει την στήριξή του στην ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Υπήρχαν πτώματα παντού» λένε μάρτυρες του μακελειού με τους 11 νεκρούς στο Βανκούβερ - Δεν προκύπτει συσχετισμός με τις αυριανές Καναδικές εκλογές
Δεν υπάρχουν αναφορές για το αν η φονική παράσυρση στο Βανκούβερ σχετίζεται με τις επερχόμενες εκλογές της χώρας, ενώ η χώρα δεν έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση στο φεστιβάλ
Ιατροδικαστές της αστυνομίας του Βανκούβερ ερευνούν τη σκηνή ενός ύποπτου οχήματος και τα πτώματα των θυμάτων που κείτονται καλυμμένα στο έδαφος, αφού αυτό έπεσε πάνω στο πλήθος σε ένα πάρτι στο Λαπού Λαπού, στο οποίο, σύμφωνα με την αστυνομία, σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλοί άνθρωποι, στο Βανκούβερ του Καναδά