Κόσμος

Η Λιζ Τσέινι επιμένει πως θα κάνει «τα πάντα» για να μην επιστρέψει ο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Η βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων Λιζ Τσέινι, ορκισμένη εχθρός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην παράταξη, δεσμεύτηκε την Τρίτη πως θα κάνει «τα πάντα» ώστε ο μεγιστάνας να μην επιστρέψει ποτέ στον Λευκό Οίκο.

Η 56χρονη κόρη του άλλοτε αντιπροέδρου Ντικ Τσέινι, συμπρόεδρος της ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων που διενεργεί έρευνα για τον ρόλο του Ντόναλντ Τραμπ στην επίθεση στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021, εκφράστηκε μετά την καθαρή ήττα της από προστατευόμενη του 45ου προέδρου των ΗΠΑ στο Γουαϊόμινγκ, ιστορικά συντηρητική πολιτεία, όπου διεξήχθη την Τρίτη εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη της υποψήφιας του GOP στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Η Λιζ Τσέινι φάνηκε να διευρύνει την επίθεσή της εναντίον του θυελλώδη μεγιστάνα, δηλώνοντας διασπείρει «δολίως» το «ψέμα» ότι η έφοδος που έκαναν στο σπίτι του στη Φλόριντα ομοσπονδιακοί αστυνομικοί την περασμένη εβδομάδα εντασσόταν στο πλαίσιο συνωμοσίας που απεργάζονται πολιτικοί του αντίπαλοι με σκοπό την πολιτική εξόντωσή του, στο πλαίσιο του «κυνηγιού μαγισσών», όπως το θέτει.

Προβάλλοντας αυτό το «ψέμα», είπε η βουλευτής Λιζ Τσέινι στην ομιλία της με την οποία αναγνώρισε την ήττα της, ο Ντόναλντ Τραμπ «γνωρίζει ότι (…) θα πυροδοτήσει βία και απειλές για βία. Αυτό είχε συμβεί την 6η Ιανουαρίου και συμβαίνει ξανά τώρα». Κατήγγειλε ειδικά το γεγονός πως άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον πρώην πρόεδρο δημοσιοποίησαν τα ονόματα δύο ανδρών του FBI που συμμετείχαν στην έρευνα στο Μαρ-α-Λάγκο. «Αυτό ήταν σκόπιμο και κακόβουλο», έκρινε η Λιζ Τσέινι. «Κανένας πατριώτης Αμερικανός δεν πρέπει να συγχωρήσει αυτές τις απειλές ή να εκφοβιστεί. Η σπουδαία χώρα μας δεν πρέπει να κυβερνάται από όχλο που προκαλείται μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης», πρόσθεσε.

«Η Λιζ Τσέινι θα έπρεπε να ντρέπεται για τον εαυτό της, για τον τρόπο που ενέργησε, για τα γεμάτα μοχθηρία και φαρισαϊσμό λόγια που ξεστόμισε για άλλους», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που δημιούργησε, τον Truth Social, αφού η αντίπαλός του αναγνώρισε την ήττα της.

Η κληρονόμος βαρόνου της αμερικανικής δεξιάς, υπέρμαχος των όπλων, πολέμια της άμβλωσης, είχε ήδη πριν από τη χθεσινή αναμέτρηση εξοστρακιστεί από την πολιτειακή οργάνωση του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στο Γουαϊόμινγκ, ο επικεφαλής της οποίας είχε άλλωστε συμμετάσχει προσωπικά στη διαδήλωση την ημέρα της επίθεσης στο Καπιτώλιο.

Γίνονται ήδη εικασίες πως τρέφει φιλοδοξία να κατέβει στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο το 2024 ως ανεξάρτητη υποψήφια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Αλγερία «απορρίπτει τα τελεσίγραφα και τις απειλές» από τη Γαλλία – Κρίση στις σχέσεις των δυο χωρών
Το Παρίσι απείλησε το Αλγέρι με αναθεώρηση της συμφωνίας του 1968, η οποία διευκολύνει την παραμονή, τις μετακινήσεις και την απασχόληση αλγερινών μεταναστών στη Γαλλία.
Αστυνομικοί στη Γαλλία
Ο Κάρολος κάλεσε τον Τραμπ στο παλάτι για «τσάι και συμπάθεια» – «Ανυπομονούμε να βρεθούμε εκεί» λέει ο πλανητάρχης
Ο Αμερικανός πρόεδρος γίνεται ο πρώτος εκλεγμένος πολιτικός ηγέτης στη σύγχρονη ιστορία που θα γίνει δεκτός για δεύτερη φορά από μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια, ποζάρουν για μια φωτογραφία με τον πρίγκιπα, τότε, Κάρολο και την Καμίλα, στο Λονδίνο, το 2019
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δίνει στη δημοσιότητα μυστικά αρχεία του Τζέφρι Έπσταϊν - «Πολύ αρρωστημένο υλικό»
Είναι γνωστό ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, ο πρίγκιπας Άντριου, ο Μπιλ Κλίντον, αλλά και ο Μπιλ Γκέιτς είναι ανάμεσα στα διάσημα πρόσωπα που σχετίζονταν με τον Έπσταϊν
Φωτογραφία του Τζέφρι Έπσταϊν την οποία τράβηξαν οι αρχές της Πολιτείας της Νέας Υόρκης