Site icon NewsIT

Η Μαρίν Λε Πεν εξοργίστηκε με το τραγούδι κατά της ακροδεξιάς «No pasaran» από 20 Γάλλους ράπερ

03.07.2024 | 12:25
Η Μαρίν Λε Πεν εξοργίστηκε με το τραγούδι κατά της ακροδεξιάς «No pasaran» από 20 Γάλλους ράπερ

«No pasarán» τραγουδάνε 20 ράπερ και καλούν τους Γάλλους να ψηφίσουν κατά της ακροδεξιάς στον β’ γύρο των εκλογών στη Γαλλία της Κυριακής 7 Ιουλίου 2024.

Είκοσι Γάλλοι ράπερ, μεταξύ των οποίων οι Akhenaton, Soso Maness, Fianso έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας (02.07.2024) ένα τραγούδι με τίτλο «No pasarán» (Δεν θα περάσουν) με το οποίο καλούν τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν κατά της ακροδεξιάς και του κόμματος «Εθνικός Συναγερμός» στον β’ γύρο των εκλογών στη Γαλλία, την ερχόμενη Κυριακή.

Οι στίχοι του τραγουδιού καταφέρονται κατά του επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού Ζορντάν Μπαρντελά, της Μαρίν Λε Πεν και της ανιψιάς της Μαριόν Μαρεσάλ Λε Πεν.

«Γ@@ τον Εθνικό Συναγερμό. Ζορντάν είσαι νεκρός…Η Γαλλία είναι δική μας, όχι των μπάσταρδων. Καταψηφίστε τα γουρούνια. Η Μαρίν και η Μαριόν είναι π@@…» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι στίχοι του ραπ τραγουδιού, που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στους κόλπους της ακροδεξιάς.

Σε σχετικό άρθρο η εφημερίδα le Figaro χαρακτηρίζει τους στίχους του τραγουδιού «βίαιους» και «βάναυσους». «Οι ράπερ δείχνουν μίσος κατά του εκλογικού σώματος του Εθνικού Συναγερμού και καλλιτεχνική βία», γράφει το σχετικό άρθρο.

«Ένα κλιπ διάρκειας 10 λεπτών περιλαμβάνει 20 ράπερς διαφορετικών γενεών, σε αρχειακό υλικό. Ο τόνος του είναι θυμωμένος, οι στίχοι συχνά υπερβολικοί, προσβλητικοί και, ενίοτε, με μισογυνισμό ή προωθούν θεωρίες συνωμοσίας, γεγονός που κινδυνεύει να θολώσει το μήνυμά τους» σημειώνει η le Monde.

Πίσω από το κομμάτι κατά της ακροδεξιάς βρίσκονται οι εξής είκοσι ράπερ: Sofiane, Zola, Kerchak, RK, Soso Maness, Zed, UZI, ASHE 22, Nahir, ISK, Mac Tyer, Alkpote, Cokein, Akhenaton, Pit Baccardi, Seth Gueko, Demi Portion, Decimo, Relo, Costa. Παραγωγή: DJ Kore. 

Το τραγούδι «No pasarán»:

NO PASARÁN - 20 rappeurs en 9'43 contre le RN (Clip officiel)

Έξαλλη η Λε Πεν – Μιλά για αθλιότητα και ζητά παρέμβαση της Δικαιοσύνης

Από την πλευρά της η Μαρίν Λε Πεν μίλησε για αθλιότητα. Ανάρτησε στον λογαριασμό της στο X τους στίχους του τραγουδιού και έγραψε:

«Ελπίζω πως η εισαγγελία θα επιληφθεί για αυτή την αθλιότητα».

Η ανιψιά της Λεπέν, Μαριόν Μαρεσάλ Λε Πεν, έγραψε για το τραγούδι στο X:

«Ευχαριστώ αυτή την ομάδα των ντεμοντέ ράπερ για τις χιλιάδες ψήφους που θα φέρουν στους υποψήφιους του Εθνικού Συναγερμού».

Ο Ζορντάν Μπαρντελά δήλωσε πως το τραγούδι των ράπερ «κάνει εκκλήσεις για δολοφονία, για βίαιο μισογυνισμό, χυδαίο αντισημιτισμό και συνωμοσία».

«Ο κόσμος της διανόησης στην άκρα αριστερά γίνεται ολοένα και πιο τοξικός», ανέφερε ο Μπαρντελά.

Τέλος, ο Ερίκ Σιότι, πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων (LR) της Γαλλίας, του οποίου η ίδια η πολιτική οικογένεια προσπάθησε να τον διαγράψει επειδή προσχώρησε στον Εθνικό Συναγερμό, έγραψε:

«Αυτοί οι ράπερ που προσβάλλουν και καλούν σε δολοφονία θα μπορούσαν να είναι υπουργοί του Ξαβιέ Μπερτράν!»

«No pasarán», το σύνθημα του ισπανικού λαού κατά της δικτατορίας του Φράνκο

Η φράση «No pasarán» ήταν το σύνθημα του ισπανικού λαού στον αγώνα κατά του δικτάτορα Φράνκο το 1936.

Για πρώτη φορά την είπε η φλογερή ισπανίδα επαναστάτρια Ντολόρες Ιμπαρούρι, περισσότερο γνωστή ως «Πασιονάρια», η οποία έμεινε στην ιστορία για τον αγώνα της κατά του φασισμού κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στην Ισπανία (1936 – 1939).

Τεταμένο το κλίμα

Τρεις εβδομάδες μετά τις ευρωεκλογές 2024 και τη διάλυση της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης που εξήγγειλε ο Μακρόν, ο α’ γύρος των πρόωρων βουλευτικών εκλογών ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 30 Ιουνίου με μια μεγάλη νίκη για την ακροδεξιά.

Ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λε Πεν και οι σύμμαχοί του έλαβαν το 33% των ψήφων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσίευσε το υπουργείο Εσωτερικών και «φλερτάρουν» με την απόλυτη πλειοψηφία στον β’ γύρο των γαλλικών εκλογών.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Ipsos-Talan προβλέπεται να κερδίσει από 230 έως 280 έδρες.

Για την απόκτηση απόλυτης πλειοψηφίας στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση των 577 βουλευτών απαιτούνται 279 βουλευτές.

Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο ακολούθησε με δεύτερο με 28,5% και το «Μαζί» του Μακρόν (Ensemble) ήρθε τρίτο με 22%.

Πληροφορίες από bfmtv και Le Monde

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version